Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiohundra gick 51 miljoner back

Läkemedelskostnaderna har rusat i höjden.
Tiohundranämndens utgifter för att Norrtäljeborna får specialistvård på annat håll än i Norrtälje har också ökat kraftigt.
Nämnden ser ut att gå med ett underskott på 51 miljoner kronor under 2008.
 

Annons

Månadsrapporten för november visar alltså på ett dubbelt så stort underskott som det man tidigare nämnt. 25 miljoner kronor har blivit 51.

Medicinerna ser ut att kosta Tiohundranämnden tolv miljoner mer än beräknat. Läkemedel mot cancer, liksom till exempel reumatikermediciner har blivit dyrare.

Vården av sjuka Norrtäljebor på bland annat Danderyds sjukhus och Karolinska universitetssjukhuset ser dessutom ut att bli ytterligare 14 miljoner kronor dyrare än beräknat. Det kan röra allt från förlossningar till hjärtoperationer och cancerbehandlingar.

Tiohundranämndens nuvarande ordförande Lena Cronwall Morén (M) hänvisar till att avtalen mellan Tiohundranämnden och landstinget delvis är oklara.

Det pågår förhandlingar om vad som gäller, säger hon.

Håkan Jonsson (S), som företräder oppositionen i Tiohundranämnden, är kritisk till att så mycket tid går åt till att lösa upp ekonomiska knutar. Redan när politikerna diskuterade budgeten för 2008 ansåg socialdemokraterna att Tiohundra behövde mellan 35 och 50 miljoner kronor mer för att klara ekonomin.

Annons