Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Therese Danielsson supermästare i JSM

Två silver och titeln Supermästare. Unungeskytten Therese Danielsson hade stora framgångar vid Junior-SM i Kungsängen i helgen.
- Ja, det gick ganska bra, säger 19-åringen blygsamt.

Annons

Therese Danielssons framgångar på skyttebanorna fortsätter. JSM i Kungsängen gav två nya silvermedaljer och ett kvitto på att hon är jämnast av alla: Supermästare.

Tävlingen innehöll fem olika skyttemoment. Bäst gick det för Therese på 300 meter. Där blev det silver både i liggande och ställningsskytte. Ställningsskyttet blev dramatiskt.

Inför sista skottet var vi fyra stycken på samma poäng. Då sköt jag en nia, men Elin Åhlin, Bälgviken som vann sköt en tia. Lite surt när man är så nära.

I korthåll gick det lite sämre för Therese som blev 39:a i liggande och 16:e i ställning. Den femte och sista grenen som ingick i Supermästaren var korthåll fältskytte. Där slutade Therese 12:a.

Det är jag nöjd med eftersom jag aldrig skjutit det förut. Men jag hade på känn att om jag sköt alla grenarna så skulle jag ha en chans att bli Supermästare.

Och det blev hon.

Jag hade kanske hellre vunnit något annat guld än där det handlade om att vara jämnast, men jag är nöjd.

I Riksmästerskapen, för de som är över 20 år, som avgjordes samtidigt vann Ununges Linda Bergman guldet på korthåll ställning. I lagtävlingen på ställning 300 meter vann Ununge genom Therese Danielsson och hennes syster Sandra.

Annons