Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syskongrupp köper Balders hus

Marianne Mellberg och Gunilla Lund, grundare av Balders hus i Norrtälje, har sålt sitt livsverk till syskonen Ahlström i Utvecklingspedagogik Sverige AB.

Annons
Niklas och Per Ahlström är nya ägare till Marianne Mellberg och Gunilla Lunds livsverk Balders hus. Här inspekterar de ett av upplevelserummen på Baldersgatan i Norrtälje.

Företaget vars namn förkortas UP, grundades i Sollentuna 1994 av Jan-Åke Ahlström. UP har i dag 300 personer på lönelistan, och i företaget finns, liksom på Balders hus, olika särskoleverksamheter.

Jan-Åke Ahlström har numera lämnat över verksamheten till sina fyra barn.

Pappa Ahlström var tidigare kollega med grundarna av Balders hus AB, Marianne Mellberg och Gunilla Lund.

Så när de två beslutade sig för att gå i pension blev det inte en vanlig försäljning av företaget på Baldersgatan.

I stället för

att låta spekulanterna stå i kö inventerade de marknaden själva.

– Det var vi som raggade upp dem. De känns trygga och bra på alla sätt och vis. Allt kommer att drivas vidare precis som tidigare, säger Mellberg/Lund som lämnar över sitt livsverk med varm hand.

Hos UP, med vd Niklas Ahlström och vice vd Per Ahlström i spetsen, var alla redo att växa när frågan kom. Förutom Balders hus har UP i samma veva även köpt företaget som bland annat driver de så kallade Luna-skolorna i Stockholm. Detta har varit ett stort steg för företaget, enligt Niklas Ahlström.

Marianne Mellberg och Gunilla Lund påpekar att därmed kommer ännu mer kompetens till Balders hus, nu när de själva går i pension.

Men beslutet att gå i pension blir nog svårt att hålla.

– Vi sätter nog upp oss på vikarielistan, säger de.

Annons