Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svag ökning av villpriserna i Norrtälje

Prisutvecklingen på villor i Norrtälje är näst sämst i länet, visar ny gemensam statistik från de stora fastighetsmäklarna.

Annons

 I Norrtälje steg villapriserna enligt Mäklarstatistik med två procent under de tre senaste månaderna. Jämfört med en prisökning på åtta procent i hela Stockholms län. Statistiken redovisar 92 villaaffärer i kommnen under kvartalet med ett snittpris på knappt 1,7 miljoner kronor.

Bara Haninge kan uppvisa sämre prisutveckling, där villapriserna sjönk med en procent under perioden.

Störst prisökning på villor under kvartalet skedde på Ekerö där villapriserna i snitt ökade med 18 procent mellan februari och april 2008.

Under perioden har det sålts för få fritidshus i kommunen, för att Mäklarstatistik ska ge en säker bild av prisutvecklingen. Men för hela länet är uppgången cirka fem procent och tendensen är uppåtgående.

Bostadsrätter har enligt Mäklarstatistik stigit med 19 procent i Nortrtälje under perioden och tendensen är uppåtgående.

Av statistiken framgår att det är i områden med lägre kvadratmeterpris som bostadsrätterna blir dyrare. I områden som Täby, centrala Stocholm och Sollentuna till och med sjunker priserna enligt statistiken.

Anders Lignell

 Villaprisutvecklingen feb 2008 -april 2008 i några av länets kommuner:

Norrtälje: + 2 procent

Ekerö: + 18 procent

Huddinge + 10 procent

Österåker + 9 procent

Nynäshamn + 14 procent

Täby + 10 procent

Stockholms län: + 8 procent

Källa: Mäklarstatistik

Annons