Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadtbyggets ägare ger upp

Turerna kring Stadtbygget fortsätter. Sweden Properties dotterbolag Lilla Torgholmen AB försätts nu i konkurs.
I ett brev till sina underentreprenörer skriver Torgholmens styrelse att likviditetskrisen är akut och att företaget inte har någon möjlighet att låna ytterligare medel. Fordringarna på Torgholmen skrivs nu över på Sweden Properties.

Annons

Oklarheterna kring Stadtbygget växer sig allt större. Lilla Torgholmen AB försätts i konkurs då inga medel finns att tillgå och det inte finns någon möjlighet till nya krediter.

Stockholms tingsrätt har utsett en konkursförvaltare hos advokatfirman Lindhs DLA Nordic i Stockholm, men under onsdagen kunde man inte lämna några besked om hur läget ser ut. 

Men enligt Jesper Danielsson på Supergrund AB, som har fordringar ställda till Torgholmen, förändrar dotterbolagets konkurs inte situationen.

Alla våra fordringar är ställda till Torgholmen, men på samtliga fakturor så finns ett borgensåtagande från Sweden Properties. Så det spelar ingen roll vad de gör med Torgholmen, fordringarna läggs över på Sweden Properties istället.

Men jag är inte ett dugg förvånad att Torgholmen gick i konkurs, det är så här de gör. De startar ett dotterbolag och när det går fel så skär man av den tarmen, säger Jesper Danielsson. 

I går gick han ut och sa att Supergrund kommer att begära Sweden Properties i konkurs om inte företaget presenterar en lösning.

Ja, det brevet gick ut till Sweden Properties i dag (läs i går). Under nästa vecka får de ett klockslag, har det inte löst sig då, så står vi i tingsrätten med konkurspapprena, säger han.

I två dagar har NT sökt de ansvariga hos Sweden Properties, Thomas Ryberg och Christopher Sifvert, men utan att lyckas.

De ansvariga tycks ha gått under jorden och på företagets huvudkontor i Stockholm är det inte längre någon som svarar på inkommande samtal.

Under tisdagen hölls ett möte mellan Sweden Properties och bostadsrättsföreningen i huset. 

Vad som framkom av detta möte är i skrivande stund fortfarande oklart, obekräftade uppgifter gör gällande att en ny styrelse har tillsatts i bostadsrättsföreningen.

Bravida, som har stora fordringar på Torgholmen och Sweden Properties, nekades tillträde till mötet. 

Andreas Andersson

[email protected]

Annons