Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparförslag ska lösa Stadtkrisen

Att riva det så kallade C-huset bakom gamla Stadt och att inte bygga de tänkta radhusen nere vid ån. Det är några av de sparförslag som bostadsrättsföreningen Riddaren 1 kan tänkas genomföra för att rädda föreningen undan konkurs.

Annons

I tisdags trffade bostadsrttsfreningen och rekonstruktren Anders W Bengtsson den vrderingsman som ska lgga upp ett kostnadsfrslag i hopp om att rdda freningen undan konkurs. Under mtet diskuterades alla tnkbara lsningar.

Vi har inga drrar stngda fr ngonting. Det handlar om medlemmarnas bsta och deras verlevnad, sger ordfranden Lars Nydahl.

Lget som sdant r att A och B-huset (fastigheterna ut mot Lilla torget) i stort sett r frdigbyggda. Dremot ligger bygget fr C-huset (p baksidan) bara i startgroparna och de tnkta radhusen nere vid n har nnu inte monterats upp.

Idag bestr bostadsrttsfreningen av drygt 16 medlemmar. Ursprungligen var det budgeterat fr 32 medlemmar. En av huvudfrgorna rr om freningen ska jobba fr att f in fler medlemmar, och bygga klart C-huset och radhusen. Eller om de ska fortstta vara en mindre frening.

Blir det frre medlemmar n budgeterat skulle det pverka hyran. Frre medlemmar skulle f dela p hgre kostnader vilket skulle leda till en hgre hyra, sger Lars Nydahl.

Ett annat frslag r att stycka av A och B-huset horisontellt, s att bottenvningen i de bgge husen blir till en egen fastighet. P s stt skulle freningen slippa att ansvara fr uthyrning av lokaler.

Freningen skulle d snabbt kunna f in pengar. Det r en ovanlig lsning. Vi har begrt att en lantmtare ska komma hit och titta p om det verhuvudtaget r mjligt, sger Lars Nydahl.

Gustaf Andersson

Annons