Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart kan SL-kortet gälla även till sjöss – men inte på sommaren

I landstingsalliansens budget för 2018 ingår förslaget om att låta kommunaltrafiken till sjöss ingå i SL-kortet.

Annons

Waxholmsbolagets fartyg M/S Sandhamn och M/S Dalarö.

Från och med nästa år kan SL-kortet komma att gälla även för resor med Waxholmsbolagets sjötrafik. Att SL-kortet ska gälla även i Stockholms skärgård är en fråga som både Västerpartiet och Centerpartiet har drivit länge.

– Stockholms skärgård är en avfolkningsbygd. Det är viktigt att man ska kunna bo och leva i skärgården. Det handlar om solidaritet och rättvisa, var du än i bor i Stockholms län ska samma SL-taxa gälla, säger Gunilla Roxby Cromvall (V), gruppledare i ett pressmeddelande.

Läs även: Så mycket dyrare blir SL-kortet

Men att resa på SL-kortet med sjötrafiken ska enligt förslaget bara vara möjligt under vår, vinter och höst. Inte på sommaren. Förslaget är först och främst ett försök som kommer att kosta ungefär 10 miljoner kronor för ett års trafik, skriver tidningen Skärgården.se.

– Sommartid går båtarna redan fulla och då kanske vi hamnar i en situation där människor inte får plats. Det är inte enkelt att bygga ut trafiken, säger skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemming (C) i en kommentar till tidningen skärgården.se.

Förslaget kommer att tas upp till debatt vid landstingsfullmäktige den 13-14 juni.

Vill du läsa hela budgetförslaget, klicka här!

Mer läsning

Annons