Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slabon och Messings överens med Rospiggarna

Rospiggarna är muntligt överens om en fortsättning med tre av fjolårets förare: Chris Slabon, Jonas Messing och Andreas Messing.
- Det fattas bara underskrifter, säger klubbens ordförande Anders Östling.

Annons

Det har varit tyst en längre tid kring förares vara eller inte vara i Rospiggarna. Men det betyder inte att klubben på något sätt ligger på latsidan när det gäller att formera nästa säsongs lag.

Nej, vi har kontinuerlig kontakt med tänkta nyförvärv och jobbar rätt intensivt med ett par namn nu, säger Anders Östling.

Vilka det är vill han inte gå in på, men säger att det inte handlar om några av förarna i den yppersta världseliten.

De är för dyra för oss. Vårt mål är två nya förare utifrån, en som kan ses som jämngod med Adam Shields och en som är snäppet bättre än honom, säger Östling.

När det gäller förare som körde i laget under den gångna säsongen är tre klara sedan tidigare; Greg Hancock, Janusz Kolodziej och Charlie Gjedde. Dessa tre får snart sällskap av ytterligare en trio: Chris Slabon, Jonas Messing och Andreas Messing.

Vi är muntligt överens. Att behålla Jonas och Andreas har hela tiden var högt prioriterat hos oss. Om det sedan blir i Rospiggarna eller om vi kan skriva dem hos någon allsvenska farmarklubb återstår att se.

I slutet av årets säsong var det turbulent kring polacken Chris Slabon, sedan denne uteblivit från en match för att han var sjuk, enligt honom själv, av andra skäl enligt andra i Rospiggarna.

Lagledaren Mikael Messing sa bland annat att ”Slabon kört sin sista match i klubben”. Nu blev det inte så.

Nej, Slabon gjorde en riktigt bra säsong och jag har hela tiden velat ha honom kvar. Han har väl inte stärkt sina möjligheter att få köra en hel säsong efter det som hände, men han är en förare som vi vill ha kvar och så blir det.

Vad står ni när det gäller tjecken Lubos Tomicek?

Vår målsättning är att behålla honom också. Vi vill ha honom kvar och han vill vara kvar så jag tror det löser sig inom kort, säger Östling.

En som däremot inte får nytt förtroende är Mateusz Szczepaniak.

Han är inte aktuell. Och när det gäller Travis McGowan är inte han speciellt het han heller, men vi har inte stängt några dörrar för honom.

Pove Persson

Annons