Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolstafett avgjorde på Flygfältet

Lagom svalt och grönt. Det var ett perfekt löparväder när årets Terräng-stafett avgjordes för kommunens grundskoleungdomar på Flygfältet i Norrtälje.

Annons

Runt 250 tjejer och killar från Norrtälje kommuns femte- till niondeklassare deltog på onsdagen i årets Terräng-stafett på Flygfältet i Norrtälje. Terräng-stafetten har arrangerats av friidrottsklubben Rånäs 4H sedan 1998, då klubben stod som värd för SM i terränglöpning nu springer eleverna på en snarlik bana. En bana som vandrar likt en orm runt gräsfältet och kullarna bort mot Flygskolan. 

Förutom att det var ett bra tillfälle för Norrtälje-ungdomarna att komma ut och motionera, fanns andra avsikter med tävlingen.

Det är också ett bra sätt för oss att upptäcka talanger, som vi annars inte skulle få kontakt med. För något år sedan upptäckte vi en kille med en bokstavssjukdom, som senare var med i stafett-SM. I dag var det en tjej med ett fantastiskt löpsteg, som inte får träna för sina föräldrar. Det är synd, säger Hans Davidsson, från Rånäs 4H, som är en av arrangörerna. 

Några av dem som deltog i tävlingen var Ida Karlsson, Maja Jakobsson och Lina Fagerberg från sexan på Rådmansö skola. De sprang terräng-stafetten för första gången, men de hade tränat lite grann innan.

Det var både kul och tråkigt med Terräng-stafetten. Det roliga var att komma från skolan ett tag. Det tråkiga var att banan var jobbig att springa. De långa raksträckorna var tyngre att springa än upp för kullarna, säger Linda Fagerberg.

Att banan är jobbig att springa är ju inte så konstigt. Banan är nästintill identisk med den slinga som användes till Terräng-SM 1998, då hela Sveriges löparelit deltog. 

En annan som sprang var Hanna Forsberg från Roslagsskolan. Hennes lag kom fyra.

Min sträcka var extra jobbig eftersom vi låg efter. Då fick jag pressa mig för att hinna i kapp och ta in placeringar, säger hon.

Gustaf Andersson [email protected]

Annons