Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska man fortsätta skratta åt oss

 Roslagsmuseet ska alltså stänga för upprustning och museets utställningar visas externt.

Annons

På kultur- och fritidsnämndens ordförande Hans G Stergel låter det som nuvarande museichef inte får förlängt förordnande men att personalen ska vara kvar. Personalen består för närvarande av en ”receptionist” och en ”gårdskarl”.

Några frågor till Hans G Stergel, vår kulturguru:

Är det meningen att dessa anställda ska sköta tillverkning och distribution av dessa vandringsutställningar jag har jobbat tillräckligt länge med sådana för att inse det orimliga i tanken. Vandringsutställningar är betydligt mer komplicerade och kostnadskrävande än fasta utställningar, både att bygga och köra runt. Gud förbjude wellpappsskärmar med tejpade bilder…

Är det meningen att dessa anställda, utan kompetent ledning dessutom ska utföra vård och skötsel av museets samlingar?

Är det meningen att kompletta amatörer i kultur- och fritidsnämnden ska ta över och driva museet i egen regi i framtiden?

Är det meningen att Norrtälje ska fortsätta att vara till åtlöje i Kultur- och museisverige?

I så fall: kör på bara!

Hans G Stergel menar dessutom att man inte ska ställa idrotten mot kulturen, men kultur- och fritidsnämnden, eller kultur- och idrottsnämnden som Stergel hellre vill kalla den, hanterar ju både idrotts- och kulturfrågor pengarna kommer från samma håll, från oss kommuninnevånare…

Det är svårt att inte reagera när sagda nämnd bygger uppvärmd plastgräsmatta för 10,5 miljoner kronor, en gräsmatta som enligt Dagens Nyheter i en artikel om Stockholms dylika, kostar cirka 500 000 kronor i månaden att värma upp ( energikris, någon?) Detta är en summa som nästan är uppe i vad Pythagorasmuseet begåvas med i årsanslag!

Jag hoppas för Hans G Stergels och övriga politiker i kultur- och fritidsnämndens skull att DN räknat fel!

Annons