Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shotgun crackers smällde högst - lyssna - tyck till

Rimbobandet Shotgun crackers avslutar 2008 med en riktig knall.
I konkurrens mot över tusen andra artister och band vann man 175 000 kronor i studio­tid via musiktävlingen Miller fresh sounds.
 

Annons

Lyssna på Shotgun Crackers här

Shotgun crackers hade i går ett av sin vanliga rep i ett trångt hus i södra Nånö, men snart är det dags för dem att ta sina instrument och sin musik in i en professionell studio, nämligen Kingside studios i Stockholm där artister som Kent, Lars Winnerbäck och Westlife spelat in skivor. Anledningen till denna uppgradering är en vinst i musiktävlingen Miller fresh sounds. Bandets medverkan var dock en slump.

Det var en kompis som skickade länken till tävlingen och då skickade jag in vår låt ”Blood, tears and dreams” utan att tänka något mer på det. Men sedan visade det sig att vi, som en av tio akter, hade fått flest röster på tävlingens hemsida och gått till en final, säger gitarristen Niklas Karlsson.

Själva finalen utspelades på Café Opera i Stockholm där samtliga tio tävlande fick uppträda live med varsitt alster och Shotgun crackers valde att framföra samma låt som de hade skickat in till första urvalet. De tävlande bedömdes sedan av en jury som bland annat bestod av en producent och en ljudtekniker från Kingside studios. Strax innan vinnaren skulle koras stod akterna framför scenen och bet på naglarna. Alla utom Shotgun crackers.

Vi var helt inställda på att inte vinna så vi satt backstage och drack öl i stället. Vi har varit så nära i liknande tävlingar tidigare och vi antog därför att det skulle bli likadant igen, säger sångaren Fredrik Nilsson

Men när konferenciern plötsligt ropade att bandet placerat sig som etta, vilket innebar ett pris i form av 175 000 kronor i studiotid, fick de snabbt springa in till scenen för att motta diplom, pris och posera för bilder.

Jag minns att jag råkade gå upp först och fick micken och skulle hålla något tacktal. Det gick väl så där, det tog nog ett rejält tag innan vi fattade att vi faktiskt hade vunnit, säger gitarristen Gustav Bladlund.

Lyssna på Shotgun Crackers här 

Annons