Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Servering kan stängas av vandaler

Förstörda elskåp, krossade utemöbler och ett spett genom väggen
i glasskiosken.
Nästa år kanske det inte blir någon servering på Kärleksudden.
– Det känns så meningslöst, säger Andreas Mattsson, luttrad krögare.

Annons

För första året driver Andreas Mattsson och Johan Klaréus serveringen och badplatsen på Kärleksudden. Men sommaren blev inte riktigt som det tänkt sig. Fokus på mat och nöjda gäster har fått hård konkurrens av berusade ungdomars vandaliseing av allt de kommer åt.

 Jag försöker att alltid vara en positiv själ. Men just nu känns det meningslöst, säger Andreas Mattsson.

Mitt på dagen är allt lugnt och stilla vid badplatsen och på serveringen. Annat är det under kvälls- och nattetid. Ungdomarna samlas på stranden. Ofta spårar festandet ur och skadegörelsen börjar.

 De har brutit upp elskåpet och eldar upp papperskorgarna. Nyligen slängde man en sten genom glasrutan in till restaurangen. Den gången gick larmet så de hann inte förstöra så mycket. Livbojarna brukar ligga omkringkastade och vi får städa undan flaskoroch annat skräp på stranden, berättar Andreas Mattsson.

Både polisen och krögarna själva tror att ungdomar ligger bakom de flesta händelserna. Bland annat för att inget direkt värdefullt har stulits.

 Dagen innan bluesfestivalen körde de ett spett genom väggen till glasskiosken. Bytet blev litet strössel, säger Andreas Mattson.

Att samtidigt arrendera och anlita ett vaktbolag är inte realistiskt. Därför kan serveringen komma stå tom nästa sommar, precis som den gjort tidigare år.

 Vi funderar nu på att inte köra nästa år, bekräftar Andreas Mattsson.

Mats Hedström

Mer läsning

Annons