Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger i toppmötet

Greg Hancock vinner sista heatet före Hammarbyduon. 3-3, 50-46 totalt. Då bryter det stora segerjublet ut i depån.
Rospiggarna gav serieledande Hammarby lagets första förlust efter en mycket bra speedwaymatch.

Annons

3016 åskådare bjöds på stor dramatik i toppmötet i Orionparken i går. Trots underläge med 8-16 efter fyra heat, jobbade sig Rospiggarna in i matchen och lyckades vinna. Först i det fjortonde heatet av sexton gick hemmmalaget upp i ledningen, 44-40. Två gånger 3-3 i nomineringsheaten gav 50-46. Och stort jubel.

Det ordnade sig till slut, sa Rospiggarnas lagledare Mikael Messing.

Nyckeln till att ni kunde vända?

Dels att vi fick stopp på Joonas Kylmäkorpi, dels att vi vaknade till efter den inledningen, med bland annat två stopp och sömniga starter i de första heaten. 

Matchvinnarna var många, med trion Greg Hancock, Janusz Kolodziej och Adam Shields som toppar.

Greg som den evigt pådrivande, Janusz som visade att han gått i mäster Hancocks paråkningsskola (framför allt i det tionde heatet då han tillsammans med just Hancock effektivt stängde alla dörrar för en enormt snabb och vilt jagande Joonas Kylmäkorpi). Och så Adam Shields comeback efter axelskadan.

Det kändes riktigt bra, sa en stort leende Shields efter matchen. Jag var grymt taggad och det var inte svårt att tända till. Dels mötte jag mitt gamla lag, dels ville jag visa hemmapubliken vad jag kan efter den mindre lyckade premiärmatchen.Det blev en ruskigt skönt seger till slut. 

I en sådan här jämn match är förstås alla poäng viktiga. En grymt viktig poäng tog Andreas Messing i första heatet efter pausen. Från sistaplatsen lyckades han efter mycket tuff körning snuva Kylmäkorpi på enpoängaren och göra 3-3 i heatet. Vilket inför fortsättningen innebar underläge med två poäng istället för fyra.

Skönt för Andreas som annars hade en tung kväll, med bland annat en rasad motor.

I och med segern biter sig tippade jumbolaget Rospiggarna kvar i toppen av tabellen, nu på samma poäng som just Hammarby. 

Hammarbys bäste poängplockare Scott Nicholls var inte överraskad av att första förlusten kom.

Det känns lite surt eftersom vi tappade en stor ledning. Men samtidigt visste vi att det skulle bli tufft eftersom Rospiggarna är mycket starka på hemmaplan, förklarade Nicholls när han promenerade tillbaka till depån efter att ha fått pris som just lagets bästa poängplockare.

Vad har du där i prispåsen?

Ja, du. Jag vet inte, sa Nicholls och öppnade. Ser ut som en solstol!

Har jag ingen större nytta av i England, avslutade engelsmannen och log snett.

Pove Persson

Annons