Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarnas hyra sänks kraftigt

MK Orion och Rospiggarna får arrendet av Orionparken kraftigt sänkt. De närmaste tre åren ska klubben betala 75 000 kronor istället för 474 000.
– Skönt. Alla minskade utgifter är positivt, säger Rospiggarnas ordförande Anders Östling.
.
Vad tycker du? Läs och kommentera!

Annons

När kommunen år 2005 köpte Orionparken i Hallstavik av motorklubben Orion skrevs en arrendekostnad in i avtalet. Klubben skulle årligen betala 183 000 kronor för att få använda anläggningen.

Men det visade sig bli en tung kostnad att bära för klubben, som sedan i höstas jobbat med att försöka få pruta på kostnaden.

I går beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att kraftigt sänka arrendet. Från 183 000 till 25 000 kronor per år de närmaste tre åren.

En kostnadsminskning för Rospiggarna på cirka 400 000 kronor. 

Kommunstyrelsens ordförande, kommunalrådet Kjell Jansson, m:

Vi är enade i det här, säger han. Min ambition har hela tiden varit att sänka arrendet. Det är kommunens sätt att stödja MK Orion och Rospiggarna. Vi sänker arrendet under en treårsperiod för att klubben ska kunna få lite arbetsro och kunna planera sin ekonomi. 

Anders Östling, som alltså är ordförande i gensektionen Rospiggarna i MK Orion, tycker att arrendesänkningen är fullt rimlig.

Sedan avtalet skrevs när kommunen köpte arrendet har klubben legat under ett slavkontrakt. Vi har lagt ned enormt mycket ideell arbetstid för att sköta och underhålla en kommunägd anläggning, och dessutom fått betala för det, så det här är minst sagt rimligt, menar han.

Vi räknade på kul ut ungefär vad det skulle kostat oss om vi hade köpt in det arbete vi lagt ned sedan 2005 och det handlar om miljonbelopp. Vi är en klubb som kämpar för att överleva och att få ekonomin i balans, så vi är naturligtvis mycket tacksamma att arrendet sänks. Men vi får inte glömma att allt arbete på arenan fortfarande ska utföras. 

Dessutom väntar nya, påtvingade, investeringar inom kort.

Vi kommer inom de närmsta åren att tvingas köpa in luftstaket till kurvorna och det kostar över miljonen, säger Östling.

Hur ska ni finansiera det?

Vi kommer givetvis att söka olika former av bidrag, men det är ju inte säkert att vi får en krona.

Pove Persson

[email protected]

Annons