Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimbo IF vill ha 3 miljoner i driftsbidrag

RIMBO
Rimbo IF vill bygga sporthall för 30,5 miljoner kronor.

Annons

Förhoppningen är att kommunen ska stå för momsen.  Dessutom vill idrottsföreningen ha ett årligt driftsbidrag på tre miljoner kronor.

Rimbo IF:s ordförande Hans Alfredsson och andra föreningsföreträdare har under en längre tid fört muntliga diskussioner med representanter för Norrtälje kommun om att uppföra en ny sporthall vid Arkadiens idrottsplats nere vid Långsjön. Nu har politikerna i kultur- och fritidsnämnden fått en skriftlig kalkyl över den tänkta ekonomin för en hall på 48,5 gånger 39 meter.

Tanken är att hallen ska nyttjas även av andra idrottsföreningar. Rimbo handbollsklubb hör till dem som är i stort behov av nya spelytor.

Kostnaden för hallen är beräknad till 24,4 miljoner kronor plus moms på 6,1 miljoner kronor.

Föreningens beräkning av årliga driftskostnader inklusive räntor och amorteringar bygger på att Norrtälje kommun står för momsutgiften vid byggnationen. Intäkter för årlig uthyrning är beräknad till

384 000 kronor. 

Det sammanlagda årsunderskottet blir då 2,9 miljoner kronor, vilket idrottsföreningen ansöker om att få som driftstöd av kommunen.

I sin ansökan påpekar idrottsföreningen att det årliga driftsbidraget kan bli lägre om kommunen går in med mer pengar vid byggnationen så att föreningens kommande utgifter för räntor och amorteringar sänks.

Sofi Piehl

Annons