Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimbo hoppas på ny hall till nyår

-Det här är ett lyft för Rimbo och det största som hänt inom idrotten, inte bara i här i Rimbo, utan i hela kommunen, säger Hans Alfredsson, ordförande i Rimbo Idrottsförening.
Han säger också något som nästan låter som ett löfte.
- Den nya idrottshallen kan vara klar till årsskiftet.

Annons

Ett problem som Rimbo HK har dragits med i många år är lokalbrist. Långsjöskolans hall, som i söndags var sprängfylld av åskådare, håller inte måtten, men Hans Alfredsson lovar att en ny är på gång. Redan i morgon har han ett avgörande möte med representanter från tekniska kontoret.

Planeringen började redan för ett par år sedan. Först ville kommunen bygga en hall som Rimbo IF tyckte blev för liten. Rimbo IF ville i stället bygga riktigt stort men då backade kommunen ur och nu har man hittat ett mellanläge som ska passa både kommunens plånbok och måtten för matcher på elitnivå.

Hallen kommer att rymma 350 till 400 sittplatser och cirka 100 ståplatser, säger Hans Alfredsson.

Om allt går enligt planeringen ska Norrtälje komun stå för byggkostnaderna, Rimbo IF hålla med mark och skötsel och Rimbo HK få tränings- och speltider.

Det kommer också att innebära att andra, som till exempel innebandyn, som fått stå tillbaka nu, får mer speltider, säger Hans Alfredsson.

Upphandlingen är på gång och Hans Alfredsson säger.

Det är inte omöjligt att det finns en hall till årsskiftet.

Hans Alfredsson är 74 år och inbodd Rimbobo. Han vet vem som är farfar, moster, kusin eller granne till flertalet av damerna i handbollslaget. Som ung spelade han fotboll, nu är han ordförande i Rimbo IF, ordförande i företagarföreningen Sjuhundra företagarna och medlem i Rimbo samrådskommitté tillsammans med politiker och andra lokala representanter.

Förstås såg han matchen i söndags.

Det var häftigt att få vara med och helt fantastiskt. Det betyder oerhört mycket mycket att få upp ett lag i elitserien.

Det är också så suveränt med ett lag som bara har spelare från orten. Det här är inget som kommit av sig självt, utan de har jobbat mycket för det. Det är starkt gjort och den största fördelen för laget tror jag har varit att de känner varandra väl och vill göra rätt för sig.

Annons