Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimbo HKtill elitserien

(uppdaterad måndag) Tårar, skratt och förvånade miner. Känslorna var många då Rimbo HK:s damer på söndagen tog direktplatsen till elitserien nästa säsong efter seger mot Westermalms IF med 30-24 (14-12).
Hälsningar - Webb-tv  - Bildextra
Sportbloggen: Hur ska man sätta ord på bragden?

Annons

När slutsignalen ljuder och resultattavlan visar 3024 bryter jublet ut. Hela publiken står upp och applåderar sina hjältinnor som i stället för guldhattar får guldhår att pryda sina vinnarskallar med. För det är vad de är. Vinnarskallar.

Det är helt otroligt och svårt att förstå. En del tyckte jag var kaxig som inför säsongen sa att vi skulle hamna bland topp-fem. Det tyckte jag var rimligt, men inte ens jag trodde att det skulle bli guld, säger Malin Söderlund, tiomålsskytt i vinnarmatchen.

På två år har laget vandrat genom två serier, från division 3 till elitserien. Och det är svårt för spelarna att ta in.

När spelarna står uppställda på planen för att ta emot publikens jubel säger Erika Larsson till spelarna runt omkring sig: ”Fattar ni? Vi är i elitserien!”.

Men det är ingen som riktigt förstår. Eller som lagkaptenen Emelie Andersson Kraft säger:

Jag kommer nog inte att förstå förrän försäsongen drar igång till hösten.

Samma sak säger lagledaren Jane Borg. Hennes ögon är blanka av glädjetårar och känslan hon beskriver är ”skönt, fast ofattbart”.

Jag har varit med sedan dessa tjejer var 78 år och sett dem växa upp och utvecklas som spelare. Det är en otrolig känsla som är svår att beskriva.

Vad är det som gjort Rimbo HK till ett sådant framgångsrikt lag?

Gemenskapen och ett jävlar anamma, säger Jane och skrattar.

Tränaren Helene Tollbring skulle egentligen inte ha varit på plats i Rimbo sporthall under söndagen då hon följt med klubbens A-flickor på SM-slutspel i Göteborg.

Men då laget i lördags kväll fick reda på att de skulle spela om sjundeplatsen, en ganska tidig match, bokade man om sina tågbiljetter.

Jag var här till andra halvlek och det känns otroligt bra att vara på plats. Jag hade lite ångest över att behöva lämna dem sista matchen, men det löste sig ju bra till slut, säger Helene Tollbring och fortsätter:

Och att A-flickorna blev sjunde bästa lag i Sverige visar ju att vi har bra återväxt i klubben också. Nästa säsong kommer det att bli ännu större konkurrens om platserna i laget.

Under gårdagens match storspelade lagets båda målvakter Gabriella Forsberg och Åsa Borg. När deras lagkamrater visade nerv i mitten av matchen behöll de lugnet och spikade igen mellan stolparna.

Det känns jättehäftigt och skönt. Vi var alla lite nervösa inför matchen och det känns bra att det är över och att vi lyckades, säger Gabriella.

Det är dags för lagfotografering och segersång. Josefin Karlebo, som spelade i laget i början av säsongen men som sedan tvingades sluta på grund av skada, har fixat en text till gamla hiten ”När vi gräver guld i USA”.

Nya texten lyder ”Nu när Rimbo går mot nya mål”. Känns redan som en given hit.

Matchen - minut för minut

Webb-tv

Se alla bilder

Annons