Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimbo HK tvingas bort

Hemma blir borta. Rimbo HK kommer inte att få spela sina hemmamatcher i Rimbo sporthall kommande säsong. Beslutet gäller för båda seniorlagen.

Annons

Säsongen slutade med dubbel lycka. Rimbo HK:s damlag tog en historisk plats i elitserien. Herrarna tog sig upp till division ett.

Avslutningsfesten i Rimbo sporthall lockade storpublik.

Men till nästa säsong är det slutspelat i hallen. Åtminstone under hösten eller tills dess att en eventuell ny hall står klar.

Vi kommer inte att tillåta spel i Rimbo sporthall. Hallen är alldeles för liten, säger Ralf Lundberg tävlingschef vid svenska handbollsförbundet.

Det är just måtten som är det stora problemet. Rimbo HK har spelat säsongens matcher i sporthallen på dispens eftersom planen är ungefär 2,5 meter för kort och 1 meter för smal.

En klubb som flyttas upp en serie brukar kunna få dispens under första säsongen, det var därför Rimbo HK:s damlag kunde spela där i år. Men nu anser man från förbundets håll att det skiljer för mycket.

Det finns inga säkerhetsmått på sidorna. Det är inte acceptabelt på elitnivå, säger Lundberg.

Förbundet har tidigare godkänt dispenser för andra klubbar flera år i rad om det har funnits planer på bättre alternativ, exempelvis en ny hall.

Men att ett byggbeslut inte finns än för hallen i Rimbo har inte påverkat.

Vi brukar kunna vara flexibla, men eftersom vår elitorganisation (svensk damhandboll) också motsätter sig utrymmet så var vi i tävlingskommittén överens, säger Lundberg.

Rimbo HK kan överklaga beslutet men Lundberg tror att det blir svårt att ändra på något eftersom skillnaderna i planmåtten är så stora. Hemmaplan kommer därför att bli bortaplan för Rimbo HK.

Vi kommer rekommendera att de bokar in matcherna i Norrtälje. Det är det närmaste alternativet men vi föreslår bara, klubbarna bestämmer själva, säger Lundberg.

Annons