Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimbo HK kan tvingas spela i Norrtälje

Rimbo HK:s damlag är på väg mot Elitserien. Men till nästa säsong kan de tvingas spela hemmamatcherna på bortaplan.
Finns det ingen handlingsplan för en ny hall riskerar dispensen att spela i Rimbo sporthall dras in.

Annons

Rimbo HK:s herr- och damlag stormar fram i respektive serie. Men båda lagen spelar i Rimbo sporthall på dispens från Svenska Handbollsförbundet eftersom hallen inte uppfyller förbundets krav. För damerna är det första säsongen, medan det är den andra för herrarna.

Men till nästa säsong kan det bli svårare.

De gånger en dispens har gällt i flera år är när det har funnits ett tänk bakom att det ska bli något bättre. Finns det inget sådant tänk så finns det heller ingen anledning att fortsätta ge dispens, säger Anders Olsson regionalt tävlingsansvarig för region Öst.

Kommunens idrottschef Adam Persson uppger att han, tillsammans med en representant från Tekniska kontoret, ska träffa de intresserade föreningarna och diskutera en ny hall inom en snar framtid. Persson säger att de arbetar efter en budget på ungefär 20 miljoner kronor.

Vi vill få så mycket hall som möjligt för dom pengarna. Vi ser över möjligheten om det går att bygga en hall som de kan spela matcher i. Om det inte går så får vi titta på att bygga en träningshall.

Persson uppger att det byggdes en ny hall, med godkända planmått, efter en liknande budget inne i Stockholm. Men det var en träningshall.

Det låter som att det främst är en träningshall som kan bli aktuellt i Rimbo, ingen arenahall?

Det blir svårt att bygga ett nytt Fyrishov, det tror jag ju. Hallen i Huddinge rymde cirka 150-200 personer, men det blir väl inte lika fina läktare som i Långsjöskolan, säger Persson.

Annars får vi titta på om vi har en sådan arena i kommunen och försöka göra det så bra som möjligt.

Så det kan bli så att det byggs en träningshall i Rimbo, men att de får spela matcherna i Sportcentrum?

Det är ett alternativ om hallen lever upp till kraven. Men jag vet inte om den nya hallen kommer att fungera eller om Sportcentrum fungerar. Det är något vi får titta på tillsammans med föreningarna, säger Persson.

Det bästa vore, och det är det jag jobbar efter, att det byggs en schyst hall i Rimbo.

Läs mer om hallplanerna och Pove Perssons kommentar i tisdagens NT.

Annons