Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånare tros vara Norrtäljebor

Det väpnade rånet mot en mataffär i Norrtälje i februari kan vara på väg att klaras upp. Polisen tror att lokala gärningsmän låg bakom rånet.

Annons

Vid halv tio-tiden på söndagskvällen den 22 februari slog två beväpnade och maskerade rånare till mot Coop Nära-butiken på Grindvägen i Norrtälje.

Ingen person i butiken skadades och rånbytet blev magert, ett antal hundralappar och mindre sedlar som fanns i kassalådan.

Spaningsroteln i Täby leder rånarjakten. Man har en längre tid utgått från att rånarna kommer från Norrtälje eller närområdet. Därmed krympte antalet personer som var intressanta för polisen.

Vi tror att det var lokala gärningsmän, bekräftar en utredare vid Roslagspolisen.

Efter ett gripande har polisen avgörande teknisk bevisning som gör det svårt att i förhör neka till brott. Åtminstone en av rånarna lämnade spår efter sig i butiken som på ett övertygande sätt knyter honom till brottsplatsen.

Ett gripande kan ske inom en eller ytterligare några veckor.

Att rånbytet blev magert gör inte misstankarna mindre allvarliga. Brottet rubriceras fortfarande som grovt rån på grund av att männen var beväpnade med skjutvapen. Om pistolerna var riktiga eller bara så kallade soft air-guns spelar ingen roll i nuläget.

En stor andel av de väpnade begås numera med soft air-guns. De som löper störst fara vid sådana rån är rånarna själva.

En polis som möter en rånare i en sådan situation måste utgå från att det är ett riktigt skjutvapen och agera därefter, säger en utredare vid Roslagspolisen.

Annons