Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Ovanligt lugn midsommar

Årets midsommarhelg blev ovanligt lugn. Den inleddes dock tragiskt, då en ung man från Norrtälje avled efter att ha kört in i ett träd vid infarten till Ösbyholm.

Annons

Natten till lördag var enligt polisen lugnare än en vanlig helg. I Norrtälje anmäldes ett fotbollsrelaterat bråk och i Rimbo anmäldes en krogmisshandel.

Även båtfolket tog det lugnt förutom utanför Lidö, där fick kustbevakningen hämta in en man misstänkt för grovt sjöfylleri.

Vid 14-tiden på fredagen upprättade Norrtäljepolisen en nykterhetskontroll i Färsna. En person i 40-årsåldern som stoppades blev nervös, slirade på kopplingen och studsade in i framförvarande bil. Vid kontroll hade han 0,2 promille alkohol i blodet och han är anmäld som misstänkt för rattfylleri.

Vid 20-tiden samma dag fick polisen larm om ett bråk på Drottning Kristinas väg i centrala Norrtälje.

Där spelade man fotboll under midsommarfesten men matchen slutade inte så bra utan två killar blev osams och började slåss, säger stationsbefäl Lars Staf vid Norrtäljepolisen.

Bråkmakarna var 20 respektive 16 år och en anmälan och en motanmälan om misshandel upprättades.

Vid 01.10 uppstod ett bråk vid en restaurang i Rimbo. En 25-årig man knuffade en annan man så han föll i gatan och gjorde illa ryggen. 25-åringen omhändertogs av polis. Han är nu misstänkt för misshandel och narkotikabrott då han var drogpåverkad vid tillfället.

I Räfsnäs stoppade polisen en ung kvinna som var kraftigt berusad. Det skedde under natten till söndagen. Kvinnan är nu misstänkt för grovt rattfylleri.

Sammantaget säger dock kollegorna som jobbade under midsommarhelgen att det varit lugnare än en vanlig helg och det är vi tacksamma för. Vi tror att det hänger samman med att det inte varit så många festplatser öppna utan att många firade hemma i stället, säger Lars Staf.

Sjöpolisen hade inte heller mycket att göra i Roslagen under midsommarhelgen. Förutom någon sjöfylla och skottlossning på Arholma och Rådmansö.

Det var lungt i Roslagen. Men vid skottlossningen fick en rätt stor patrull ge sig ut. Det var säkerligen bara några berusade som roade sig med att skjuta på ölburkar, men allmänheten blev oroad och vi fick ge oss ut på en rejäl manöver för att försöka hitta förövarna, säger Hans Erlandsson.

Läs mer om respektive polisnyhet på sidorna 2-3.

Katarina Hansson

Åsa Forsberg

LÄS ÄVEN

Ung Norrtäljebo omkom i singelolycka

Annons