Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen jagar huvudman i knarkhärva

43-åringen som på tisdagen häktades i en amfetaminhärva misstänks även för häleri och vapenbrott. Polisen söker fortfarande huvudmannen, en så kallad ”kran”.
 

Annons

Gripandet och husrannsakan i 43-åringens bostad och verkstad på en liten ort i norra Roslagen i lördags avslöjade inte bara en okänd mängd amfetamin.

Polisen fann också misstänkt stöldgods och vapen som 43-åringen saknade licens för. Minst en pistol och ett gevär togs i beslag.

Häktningsförhandlingen i tisdags hölls bakom stängda dörrar. Inga ytterligare detaljer om misstankarna mot honom är kända just nu, men enligt uppgift till NT nekar mannen inte till brott.

Polisen söker nu efter den person som pekas ut som huvudman i amfetaminligan. Personen sägs vara en så kallad ”kran”, alltså en som förmedlar störra partier narkotika till lokala återförsäljare. Mannen finns någonstans i Stockholms län men har ännu inte kunnat gripas.

Två andra personer som var anhållna för inblandning i amfetaminhärvan kommer inte att begäras häktade utan har i stället släppts på fri fot. Misstankarna mot dem för narkotikabrott finns dock kvar.

Utredningen av amfetaminhärvan är ett resultat av en särskild satsning på fler poliser till spaningsroteln. Kommenderingen är tidsbestämd men kommer i vart fall att pågå året ut.

Annons