Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisbåten ute dygnet runt i helgen

I helgen kommer sjöpolisen att vara ute dynget runt. Fyra båtar partullerar från Grisslehamn i norr till Nynäshamn i söder.
– Midsommar är den stora helgen för oss, säger Nils Forsberg på sjöpolisen.

Annons

Den glada festen kan snabbt förvandlas till en tragedi. De vanligaste orsakerna bakom allvarliga olyckor till sjöss är alkohol, höga farter och bristande utkik. I år har sjöpolisen gjort en extra planering just för midsommarhelgen.

Roslagen är en plats som suger åt sig mycket midsommarfirande och vi kommer att vara där vi vet att det firas, säger Nils Forsberg, planerare vid Sjöpolisen.

Sjöpolisen kommer inte att bara att jobba med att minska fartöverträdelser, sjöfylleri och vårdslöshet i sjötrafik. Deras övergripande målsättning är att minska brottsligheten och öka tryggheten i länets kust- och skärgårdsområdena. Sjöpolisen är också en resurs i sjöräddningen.

Vi hoppas att alla som ska ut och åka båt i helgen tar det lugnt, har med sig rätt utrustning i båten och kör nyktert , säger Nils Forsberg.

Åsa Forsberg

[email protected]

0176-795 88

Så säger lagen om sjöfylleri:

Den som framför en båt under påverkan av alkohol kan dömas för för sjöfylleri till böter eller fängelse i högst sex månader. Är personen avsevärt berusad eller har över 1,0 promille alkohol i blodet anses brottet som grovt och personen kan dömas till fängelse i högst två år.

Annons