Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peugeot 3008 är ljus och rymlig

Stadsjeeparna har sina poänger när det gäller lastkapacitet, det går inte att komma ifrån. Nu när bilarna blir mindre och miljövänligare är det dags för crossovern att ta över som rymligt och högbyggt alternativ, om än något mindre.

Annons

Peugeots modell i den här klassen blir en rent framhjulsdriven bil på 4,37 meters längd och en höjd på 1,64 meter.

Bilen får namnet 3008 eftersom den bygger på samma plattform som den nyligen lanserade 308, och erbjuds med sex olika fyrcylindriga motorer, bensin och diesel, på den svenska marknaden. Exempelvis finns en ny tvåliters turbodiesel som går att få med en sexstegad manuell låda och 150 hk eller en sexstegad automat med manuella växelmöjligheter och 163 hk. Även en fyrhjulsdriven version med hybriddrift och ett utsläpp på endast 109 gram CO2/km är på gång.

Lastutrymmet är flexibelt tack vare fällbara bakstolar och ett lastgolv som kan varieras i tre olika positioner. Dessutom kan ryggstödet på högerstolen i framsätet vikas ner. Det innebär ett absolut plant lastgolv som sträcker sig från bakdörren fram till instrumentpanelen. Lastvolymen tredubblas då till 1 604 liter.

Annons