Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perfekt med picknick!

Sommarlov och många långtråkiga dagar, vad ska man egentligen fördriva tiden med?
Spigg har det perfekta svaret på den frågan, skrota World of warcraft och åk ut i naturen!
Roslagen är ett av Sveriges vackraste områden så varför inte ta tillfället i akt och ge sig ut på en liten picknick?

Annons

Spiggs smultronställen:

Svartklubbens fyrstation, Singö Här är det vackert och det är för utsikten som du ska ta dig hit. Lägger du picknickfilten på klipporna nedanför fyrstationen har du utsikt över fyren Svartklubben och Ålands hav, en vacker syn en solig dag.

Det är bil som fungerar bäst när du vill ta dig till det här smultronstället, för utan bil får du räkna med en tre kilometers promenad från busshållsplatsen, men känner du för det så är det buss 637 mot Singö-Ellan du ska ta.

Östersjöbrygga, Simpnäs brygga och Marums brygga, Björkö

Björkö är mycket vackert så här på sommaren och det fullkomligt kryllar av sommargäster där, så om du vill se många söta Stockholmare är det här det rätta ställena. Från Björkös bryggor kan du också ta dig till Arholma med passbåt om du skulle vilja det och vid Simpnäs brygga hittar du ett café om du glömt att packa ner något ätbart. Det är även lätt att ta sig till dessa platser eftersom buss 636 går hit ut.

Riddersholms naturreservat, Kapellskär Fin natur, vandringsslingor och glittrande badvatten. Detta är något av det du kan hitta om du beger dig till Riddersholm. Du kan traska den vackra och blomsterrika Kvarnudden runt eller njuta av Östersjöutsikten från Skärholmen. Gillar du stora färjor så kan du se Finlands och Estlandsbåtarna glida förbi här och även bada i deras enorma vågor. För att ta dig dit så kan du ta buss 631, men då får du räkna med en liten promenad till reservatet, men varje steg är värt det.

Kärleksudden och Borgmästarholmen, Norrtälje

Centralt och helt och hållet picknickperfekt! Orkar du inte lämna staden är det hit du ska gå, badstrand, café och vackert som tusan. Promenera bara längs Societetsparkens strand en bit så är du snart där och du kan njuta av sanden mellan tårna.

Några andra fina platser: Prästängen, Sennebyhaken, Furusund, Ekebyholm.

Tips

Om du är lite äventyrslysten så är det här något för dig: Packa allt du kan tänkas behöva och hoppa på en av Roslagsbussarna, när du sedan ser en trevlig plats plingar du och går av bussen på nästa hållplats. På det sättet hittar du nya och lite udda smultronställen.

Vad du bör packa ner i picknickkorgen

Myggmedel

Filtar

Matsäck: Såsom jordgubbar, bröd (hembakat är godast), vindruvor, något drickbart och en stor påse godis.

Kortlek, i fall ni blir uttråkade

Badkläder, handduk och solkräm

Gitarren för äkta myskänsla

Sara Lindgren, text och foto

Annons