Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om sopor och annat gnäll

Annons

Nu svallar de upprörda känslorna i kommunen igen. Minskad sophämtning, större kärl som inte levererats och högre taxor lagom till julens och nyårets skräp blev en sopig kombination. Samtidigt har många drabbats av förändrade turer som ytterligare försenat tömningen. Enda plusset är väl det kyliga vädret, stanken av sill och skaldjur i överfulla påsar hade varit värre till midsommar.

Idag, onsdag, har vi för första gången en chatt på norrteljetidning.se. Vi tycker att det är lägligt att börja med soporna.

I debatten hettar det till ganska rejält med allt från smått uppviglande kommentarer om att dumpa skiten vid kommunhuset, över ord som skandal, till försvar av höjda taxor och anklagelser om att de många protesterande är "gnällspikar". Vår egen satsning känns därför helt rätt med tanke på det tryck som redan finns i frågan, både med kommentarer till tidigare artiklar och redan inskickade frågor till renhållningschefen Jörgen Örnestav.

Nu får du möjlighet att själv ställa frågor via nätet till högste ansvarige tjänsteman. Han kommer att sitta på Norrtelje Tidning och besvara så många av dem han bara hinner.

Det är förresten superenkelt att chatta, men en del av er har säkert aldrig gjort det förut, därför har vi också en enkel chattskola på sid 7. Och om du inte hinner följa med i ”direktsändning”, klockan 14 idag, så kan du kika på den i efterhand.

Igår fick jag förresten klart för mig att även jag är en gnällspik. Detta för att jag inte var nöjd med tidningen på morgonen. Varje dag utvärderas den och det finns alltid saker som kunde ha varit bättre, förstås. Igår fick vi bara med några rader om Rådmansöbon John Ajvide Lindqvist seger på Guldbaggegalan. Orsaken var visserligen tekniskt strul hos vår leverantör av nöjestexter från Stockholm, nämligen TT-spektra, men det gör knappast resultatet roligare för er läsare, tyckte jag. Samtidigt hade vi dessutom föredömligt skrivit en egen text som redan låg på webben. Eftersom jag klagade på detta i utvärderingen av den dagliga tidningen är jag nu gnällig.

Fast alltihop är mitt fel. Det är ju rutinerna det var fel på.

Kritik är svårt att ge, och ännu svårare att få. Men utan utvärdering kommer ingen utveckling.

Jag får se vad jag gör åt den om mig och mitt gnäll, samtidigt som vi ska se till att vi aldrig är riktigt nöjda. Tidningen ska ju ständigt bli bättre. Jag hoppas det också gäller sophämtningen.

Annons