Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye ägaren hade tio konkurser bakom sig

Rimboföretaget Delling expos konkurs är bara en i mängden för Geir Lolleng och Aksel Bratvedt.
Duon har suttit i ledningen för tio konkursbolag.

Annons

I augusti i år försattes Delling expo, som i våras bytte namn till Scandinavian exhibition group, i konkurs.

Vid det laget hade företaget 35 anställda och var ett av Nordens största i mäss- och eventbranschen.

Konkursen är den senaste för Geir Lolleng och Aksel Bratvedt som leder Delling group, det bolag som i februari 2007 köpte Sandberg expo (sedermera Delling expo) i Rimbo.

Norrmännen har radat upp konkurser i svenska bolag. De sammanlagda skulderna i de tio konkursbolagen landar på drygt 85 miljoner kronor.

Vi målas ut som rövare i svensk affärspress men faktum är att vi vill göra rätt för oss. Vi har betalat en del av leverantörsskulderna och har för avsikt att betala tillbaka allt, även skatteskulder, säger Delling groups vd Geir Lolleng.

Han förklarar alla konkurser med att Delling group håller på att bygga upp en ny expoverksamhet. Det är krävande och tar tid, enligt Lolleng.

Måste det resultera i en rad konkurser?

Under uppbyggnaden har vi drabbats av likviditetsproblem på grund av förlorade bank- och leverantörskrediter. Men från nästa år ska vi gå plus.

Konkursen i Delling expo skyller han delvis på att Rimboföretagets ledningsgrupp uppträtt illojalt.

Uppgifter i tidningen Affärsvärlden gör gällande att han tänker stämma den tidigare ägaren Björn Sandberg, som var vd i Delling expo fram till december 2007.

Men det är fel, hävdar Geir Lolleng.

Däremot uppträdde flera tidigare anställda på Delling expo illojalt när de startade konkurrenten Sense expo i Norrtälje i våras, säger Lolleng.

Björn Sandberg sålde sitt livsverk Sandberg expo till Delling group 2007. Efter affären fick han uppdraget att leda Delling expo, men sparkades i slutet av förra året.

Vi hade olika syn på hur verksamheten skulle bedrivas, säger Geir Lolleng.

Björn Sandberg vill inte kommentera de uppgifterna eller hotet om stämning. Däremot beklagar han utvecklingen för Delling expo.

Jag lider med de anställda, säger Sandberg.

På Sense expo, som startade i våras, jobbar i dag elva personer som alla har ett förflutet i konkurrenten Delling expo/Sandberg expo.

Ingen av dem vill kommentera varför de slutade på Delling expo. De vill heller inte bemöta Geir Lollengs påstående om illojalitet.

Annons