Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny stor butik till Norrtälje

Handelsområdet vid Flygfyren har lockat till sig en drömhyregäst. Våren 2010 slår hobbykedjan Clas Ohlson upp portarna till en ny butik.

Annons

Bättre serviceutbud, mer handel och pressade priser hoppas kommunen, köpmannaföreningen och Clas Ohlson själva.

Gubbdagis. Så beskrivs ofta butikskedjan Clas Ohlsson som nu tagit beslut om att öppna en butik vid nya handelsområdet runt Flygfyren i Norrtälje. Men med 1100 kvadratmeter med artiklar för hemmasnickeri och hobbybruk hoppas företaget kunna locka mer än bara män i övre medelåldern.

Jag tror att vår butik kommer bli uppskattad av alla Norrtäljebor. Vår närvaro brukar också påverka prisbilden i området i och med att vi erbjuder samma varor som en traditionell järnhandel men till bättre priser, säger John Womack informationschef på Clas Ohlson.

Både skvaller och förhoppningar om att få hit kedjan har funnits flera år.

När vi gjorde en undersökning med 350 Norrtäljebor våren 2007 om vilka butiker man helst ville ha i Norrtälje hamnade Clas Ohlson på andra eller tredje plats, säger Björn Andersson i Norrtälje köpmannaförening och tidigare centrumchef.

Köpmannaföreningen ser positivt på den nya etableringen enligt devisen handel föder handel.

Konkurrens får man alltid räkna med. Det väsentliga är att vi får fler butiker, säger Björn Andersson.

Kommunalrådet Kjell Jansson är självklart glad över de 10 nya arbetstillfällen som butiken innebär.

Jättebra. Norrtälje får ett ökat serviceutbud och nya arbetstillfällen, säger han.

Jens Linderstam på fastighetsförvaltaren Aberdeen Property Investors säger att intresset för handelsområdet varit mycket stort och att man redan tecknat avtal med ytterligare fyra stora butikskedjor. Vilka dessa är kommer dock inte släppas förrän byggstarten i januari 2009.

Clas Ohlson

Clas Ohlson grundades som ett postorderföretag i Insjön 1918. Från början såldes tekniska handböcker, men sortimentet utökades efterhand. Idag har företaget ungefär 15 000 artiklar. Butiksexpansionen inleddes 1989 då den första butiken utanför Insjön öppnades i centrala Stockholm. Idag har man 95 butiker i Sverige, Norge och Finland. Postorderkatalogen har idag en upplaga om cirka 3,4 miljoner exemplar och trycks på både svenska, norska och finska

Annons