Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny musiktävling i Norrtälje

Nästa år är det dags för en ny lokal musiktävling i Norrtälje, Musicplayground, MPG.
Genom radioauditions kommer sex band och artister att vaskas fram till en final i maj.
Arrangörer är elever från Norrtälje enskilda gymnasium.

Annons

Vissa gör sina projektarbeten om litteratur eller forskning. Fem elever som går andra året på Norrtälje enskilda gymnasium har valt att arrangera en lokal musiktävling där man hoppas hitta en ny lokal stjärna för nationella hitlistor.

Var har arbetat med detta ända sedan vi började ettan. Nu jobbar vi kanske fyra timmar i veckan med projektet, trots att det även blir en del på fritiden tycker vi bara att det roligt, säger Leif Malmberg.

Tillsammans med Manne Nordh, Angelica Åström, Tobias Pettersson och Therése Hjertén har han under hösten jagat sponsorer och fått bra respons från lokala företag. Alla elever har också varit ute i skolorna för att marknadsföra tävlingen.

Responsen har varit jättebra och det är många som redan nu har anmält sig. Vi riktar oss främst till personer under 20 år, säger Angelica Åström.

De som vill delta har till den 20 januari på sig att anmäla sig. Sedan går tävlingen in i nästa skede där alla anmälda får gå på en audition som sedan kommer att sändas i Radio Roslagen.

Musikklippen läggs ut på vår hemsida och där kan alla gå in och rösta. De sex band och artister som får flest röster får sedan spela i en storslagen final den 30 maj där vi hoppas kunna bjuda in en känd artist som dragplåster, säger Manne Nordh.

Ingen bör avskräckas av auditionmomentet, det kommer inte att sitta någon Idol-liknande jury som fäller dräpande kommentarer. Och de fem arrangörerna är främst ute efter att hitta oupptäckta musikaliska fynd och sätta Norrtälje på karten över bra svenska musikstäder.

Man behöver inte alls vara speciellt erfaren, tycker man att man sjunger bra eller spelar i ett bra band ska man anmäla sig. Det är ju ändå publiken som röstar, säger Angelica Åström.

Vad vinnaren får, förutom äran, är i skrivande stund inte klart, men antagligen kommer det att bli en möjlighet att spela in i en professionell inspelningsstudio eller en summa pengar.

Fakta Musicplayground

Sista anmälningsdatum är den 20 januari 2009.

Auditions sker sedan i fyra program på Radio Roslagen från och med den 2 februari.

De sex band och artister som får flest röster i nätröstningen går till finalen den 30 maj.

Annons