Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny kalkyl krävs för flytt av biblioteket

Den eventuella biblioteksflytten i Rimbo är under ny utredning.
Tekniska kontoret har fått i uppdrag att ta fram en kalkyl för totalkostnaden för flytten åt kultur- och fritidsförvaltningen och Tiohundra.

Annons

I ett års tid har de anställda på biblioteket i Rimbo arbetat för att få flytta till Roslagsbostäders tomma lokaler i centrala Rimbo. Trots att förslaget fått stöd från kultur- och- fritidsförvaltningen, och hyreskostnaden till och med skulle bli lägre än i benfintlig lokal, har motgångarna varit många.

Först sålde kommunen den befintliga lokalen till en privat ägare och lovade samtidigt att fortsätta hyra i fem år.

Sedan uttryckte kommunalrådet Kjell Jansson (m) klart och tydligt att han hellre ville ha butiker än bibliotek i Rimbo centrum.

Därefter ansåg tjänstemännen i lokalsamordningsgruppen att förslaget att göra om befintliga bibliotekslokaler till kontor åt personalen på sjukvårds- och omsorgsbolaget Tiohundra lät för dyrt.

Men politikerna i lokalstyrgruppen var inte nöjda när de fick tjänstemannaförslaget.

Vi som tjänstemän kan ju inte lägga ett förslag som innebär ökade kostnader för Tiohundranämnden, säger Lena Boman, controller på ledningskontoret som ingår i lokalsamordningsgruppen.

Hon fortsätter:

Men nu har man från politiskt håll enat sig, så vi fick förnyat uppdrag att titta igenom en totalkalkyl.

Eftersom flyttkostnaderna för biblioteket till centrum redan är kalkylerade handlar det främst om kostnaderna för att flytta in Tiohundras verksamhet i de befintliga bibliotekslokalerna.

Uppdraget att ta fram en ekonomisk kalkyl har gått till tekniska kontoret.

Det har på sig fram till augusti att räkna ut vad det ska kosta. I början av september ska vi i lokalsamordningsgruppen presentera siffrorna för lokalstyrgruppen, säger Lena Boman.

Sofi Piehl 

[email protected]

Fakta: Samordning

Lokalsamordningsgruppen är en tjänstemannagrupp som har till uppgift att samordna och förbereda frågor för den politiskt sammansatta lokalstyrgruppen som i sin tur har till uppgift att förbereda ärenden som ska tas i kommunstyrelsen. I lokalsamordningsgruppen sitter bland annat förvaltningscheferna och personal från led

Annons