Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrtäljetjejer fixar musikfestival

- Det var inte bättre förr.
Det menar fyra tjejer, varav två kommer från Norrtälje, som den 9 maj anordnar musikfestivalen New generation festival på Fryshuset i Stockholm.

Annons

Norrtäljetjejerna Katarina Hedman och Louise Bergqvist har tillsammans med kompisarna Sara Jäderholm och Alexandra Bäck jobbat i snart ett år med att arrangera sin första festival. Tanken kom när Katarina Hedman och Sara Jäderholm i maj förra året skulle träffas för att tatuera sig.

Men det blev även som ett spånarmöte då vi insåg att vi ville fixa en egen festival då vi själva älskar att gå på sådana. Vi insåg att vi kunde göra vår egen version, allt behöver inte vara Hultsfred, säger Sara Jäderholm.

Åtta band kommer att spela under den dagslånga festivalen med rockbandet Sugerplum fairy som största namn. De andra banden rör sig i punk och hårdrocksgenren och är, enligt tjejerna, musik som de själva tycker bäst om och som är aktuell här och nu.

Tanken var att vi skulle göra en festival som vi själva ville gå på. Vi har tänkt mycket på helheten så att både artister och besökare ska kunna trivas och har även anordnat många saker runtomkring spelningarna, säger Katarina Hedman.

På Fryshuset den 9 maj kommer det alltså inte bara att handla om musik, utan även om möjligheten att ta rockfoton på plats och en skateboardtävling som anordnas i samarbete med Stockholm skatepark.

Tjejerna berättar att de just nu är inne i en fas där det gäller att marknadsföra festivalen så mycket som möjligt. Det årslånga arbetet har inneburit mycket jobb, men samtliga tycker att det har varit värt mödan.

Det har varit blod, svett och tårar, fast mest tårar (skratt)! Främst har det varit jobbigt att vänta på alla besked från banden. Det är också roligt att tänka på hur naiva vi var i början när vi spånade idéer. Men man lär sig ju så klart utmed vägen, säger Sara Jäderholm.

Att det just nu råder en finanskris har tjejerna tagit med i beräkningen.

Det är ju lite extra nervöst, eftersom hela vår ekonomi är beroende av biljettförsäljningen. Men eftersom biljetterna ligger på runt 200 kronor styck så tycker vi inte att det är för dyrt för en heldag, säger Alexandra Bäck.

Efter att festivalen är avslutad kommer tjejerna att sätta sig ned för att utvärdera arrangemanget och se om det finns möjlighet att anordna en ny nästa år. De hoppas att New generation festival kan inspirera fler ungdomar att prova nya saker.

Vi vill visa att den bästa tiden är nu och därför heter festivalen just New generation. Man ska inte behöva se bakåt för att ha kul, säger Sara Jäderholm.

Annons