Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrtäljes brandmän förstärkte i Stockholm

På tisdagen var bränderna i Stockholmsområdet så många att brandmännen fick begära förstärkning. Räddningstjänsten i Norrtälje bistod med två tankbilar och personal.

Annons

Under eftermiddagen och kvällen brann det samtidigt i Sollentuna, Nacka, Kungsängen, Bro och Sigtuna.

- Plus några småbränder, sade Pelle Rytterlund, överbrandmästare på räddningscentralen för Storstockholms räddningsregion till dn.se vid 18-tiden. 

De många bränderna gjorde att personal och bilar från andra håll i länet kallades in. Vid 19-tiden larmades två tankbilar med personal från Norrtälje till två av bränderna.

I vanliga fall brukar det vara vi lånar förstärkning så det var kul att få bjuda igen, säger insatsledare Martin Gertsson på Räddningstjänsten i Norrtälje.

Vid 20-tiden på tisdagskvällen var ett 30-tal hemvärnssoldater på plats i Sollentuna för att hjälpa till med brandbekämpningen. I Gustavsvik i Nacka blev civila ombedda att hjälpa till. När det började brinna i skogen nära ett villaområde och en smedja, blev det smedjans personal som fick kliva ut i skogen och hjälpa till eftersom brandkåren bara hade två mannar lediga, som kom i en bil med liten vattentank.

Åsa Forsberg

[email protected] 

Annons