Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

s/s Norrtelje tar plats i årets White guide: "Ett bevis på att vi är på rätt väg"

Årets lista med restauranger som kommer att vara med i White guide 2017 är klar. En av nyheterna är anrika s/s Norrtelje.
– Det är en kvalitetsstämpel för oss, säger Malin Jönsson som tillsammans med David Mattsson driver restaurangen.

Annons

Varje år håller Sveriges största krogguide, White guide, en gala där de utser landets bästa krogar. Bland de 600 restauranger som kommer att ta plats i årets White Guide 2017, finns anrika restaurangbåten s/s Norrtelje. Från 2016 har krögarna Malin Jönsson och David Mattsson, som driver Fejan skärgårdskrog sedan nio år tillbaka och som nu är i startgroparna med att öppna Furusunds värdshus, tagit över och drivit restaurangen.

– Det känns jättebra. Vi var ju med med Fejan skärgårdskrog och att nu också få vara med i White guide med s/s Norrtelje känns ju verkligen roligt och ett bevis på att vi är på rätt väg, säger Malin Jönsson.

Malin Jönsson driver restaurangen på s/s Norrtelje tillsammans med David Mattsson. – Att få komma med i White guide känns jättebra. Det känns som att vi har lyckats göra något bra, säger Malin Jönsson.

Malin och David som drivit krogen i hamnen sedan förra året, har haft som mål att höja kvalitén på maten med mer finlir, vällagat och bra service.

– Vi vill ha en bra produkt där vi tillför något mer och kompletterar det restaurangutbud som finns i Norrtälje.

Just nu håller s/s Norrtelje öppet för större bokningar och i vår håller de öppet vissa helger och för konferenser och grupper. I juni beräknar de hålla båten öppen dagligen igen. Men det innebär inte att de ligger på latsidan innan dess.

– Jag och David håller på för fullt med att starta upp Furusunds värdshus som nu genomgår en totalrenovering. Där räknar vi med att kunna öppna första maj, säger Malin Jönsson.

Den 6 mars i Göteborg, avslöjas recensionerna och i vilken av White guides fyra kategorier s/s Norrtelje hamnar i; Mästarklass, Mycket god klass, God klass eller Också ett bra ställe.

– Det ska bli spännande att höra recensionerna och se i vilken kategori vi kommer att hamna i, säger Malin Jönsson.

Mer läsning

Annons