Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt besked om Brännäsgården – Ulrika Falk (S): "Fritidsgården ska inte flytta"

Fritidsverksamheten ska inte behöva flytta från Brännäsgården för att ge plats åt förskola. Det säger kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk (S).

Annons

Kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk (S) och Brännäsgården.

Som NT tidigare har rapporterat finns ett inriktningsbeslut från barn- och skolnämnden om att bygga en ny förskola i kvarteret Brännäset där Brännäsgården och Kulturskolan ligger. Dessutom finns ett tjänstemannautlåtande som tydligt pekar ut Brännäsgårdens lokaler som intressanta för en förskola.

LÄS MER [+]: Fritidsgården Brännäsgården kan bli förskola – 500 nya platser behövs inom tio år

Moderaterna har reserverat sig mot inriktningsbeslutet, och på sajten namninsamling.com har 129 personer skrivit på ett upprop mot flytt av fritidsgården.

Nu säger kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk (S) att detta inte är aktuellt.

– Inte i dagsläget i alla fall. Det finns ingen politisk förankring för att flytta från Brännäsgården. Vi har också några skisser på hur vi kan etablera förskoleverksamhet i kvarteret Brännäset utan att röra den befintliga verksamheten, säger Ulrika Falk.

LÄS MER [+]: Oklart vart ungdomarna ska ta vägen om Brännäsgården blir förskola

Enligt Ulrika Falk finns även planer på att bygga ut Parkens förskola på Hamnvägen, ett förslag som intendent Erik Sagrén tyckte skulle utgå i sitt tjänstemannautlåtande.

Ulrika Falk vill också förtydliga att någon stängning eller nedläggning av fritidsverksamheten på Brännäsgården absolut inte är aktuell och aldrig har varit det.

– Det är bråttom och angeläget med nya förskoleplatser, och det är viktigt med en central placering. Men vi vill också lyssna på de ungdomar som använder fritidsgården om vad de vill göra med den, säger Ulrika Falk.

Inriktningsbeslutet kommer att följas av ett investeringsbeslut senare i vår. Först då kommer ett säkert besked om vilken verksamhet som ska inrymmas var.

Mer läsning

Annons