Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen hedrade terrordådets offer med en tyst minut: "Det goda ska leda oss vidare"

I restaurangen Köket i kommunhuset i Norrtälje deltog tjänstemän och politiker i den nationella tysta minuten för att hedra offren efter fredagens terrordåd.

Annons

Se sändningen från den tysta minuten då Sverige stannade upp här.

Kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg höll ett tal och deltog sedan i den tysta minuten.

Många förtroendevalda politiker och tjänstemän hade samlats i kommunhuset restaurang för att delta i den tysta minuten som statsminister Stefan Löfven utlyst till klockan 12 under måndagen.

Strax före den tysta minuten höll Norrtäljes kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg ett kort tal för att visa medkänsla med offren och deras anhöriga och för att stå upp för öppenhet oc demokrati

– Jag är väldigt glad att se att så många har kunnat komma hit i dag och delta. Det är en allvarsam stund utifrån det som drabbade vårt land och vår demokrati i fredags. Alla vi som finns här och arbetar och som arbetar i offentlig verksamhet har en viktig del i det här arbetet för vår demokrati. En dag som den här är det extra viktigt att påminna om det. Det är viktigt att inte låta sig nedslås av det hemskaste och mest fasansfulla, sade Ulla-Marie Hellenberg och fortsatte:

– Det betyder inte att vår medkänsla och vår känsla för dem som mist någon i detta fruktansvärda, eller känner någon som är skadad, eller chockad, inte finns. De är precis det här man vill åstadkomma, man vill skrämmas och skrämmas till ett annat sätt att leva. Ett sätt som inte innebär den öppenhet som vi har valt och som vi har valt att organisera oss på. De förtroendevalda, invånarna och vi är en viktig del i att stå upp för ett öppet och demokratiskt samhälle och fortsätta att låta det goda vara det som leder oss vidare, sade hon.

Efter talet stannade Norrtälje och Sverige under en minut.

Mer läsning

Annons