Ingredienser (4 pers):
en fläskfilé
en purjolök
kantareller eller annan svamp
ketchup
kryddor (salt och vitpeppar)
Gör så här:
Ansa och skär fläskfilén i 2-2,5 tjocka skivor,krydda med salt och
vitpeppar, bryn dem lite i en stekpanna.
Skär purjolöken i centimetertunna skivor, koka ett par minuter i kastrull så
att de blir mjuka
Gör en vanlig stuvning på margarin, mjöl, mjölk och kryddor. Lägg svampen i
stuvningen.
Smörj en ungsfast form, lägg i köttet, lägg purjolöken ovanpå, klicka lite
ketchup på varje köttbit.Till sist så slår du över stuvningen så att det
täcker allt.
Ugnen ska vara på 200 grader. Låt den stå tills den har fått en fin färg,
det brukar ta 20-30 min. Täck gratängen med ugnsfolie i slutet om den ser ut att få bli alltför bränd i kanterna.
Servera gratängen tillsammans med kokt potatis.