Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldagsfirande för alla

I år ska nationaldagen firas ordentligt. Det tycker Olof Smedmark och Jeanette Lindh som arrangerar årets firande i Norrtälje.

Annons

Till sin hjälp har de Norrtelje Tidning som både visar upp värsta bilen och delar ut årets naturvårdspris.

Vi kommer att bjuda på utställningar, revy och musik. Det är ett väldigt blandat program så vi hoppas kunna dra till oss publik i alla åldrar, säger Olof Smedmark. 

Framför allt kommer det att satsas på barnen. Rånäs 4 H står till förfogande för att lära nya idrottstalanger att hoppa höjd, Rimbo pastorat håller i sångstund för de små, och dansföreningen Sånglekarne håller igång publiken med lekar under dagen. 

Också de äldre erbjuds underhållning i form av Edsbrorevyn och musikskolans stråkensemble.

Vi ville satsa på någonting annorlunda eftersom nationaldagen i vanliga fall inte är så välbesökt. Det går att göra så mycket roligt av dagen, säger Olof Smedmark. 

Jeanette Lindh är av samma åsikt.

Det vi vill uppnå med firandet är inte en politisk manifestation utan snarare det motsatta ett enkelt tillfälle att träffas och ha trevligt tillsammans. Firandet ska präglas av det som förenar och inte det som skiljer oss. Därför ska fokus ligga på musik, hantverk och teater och inte på flaggor och tal, säger hon. 

Kommunen står som officiell arrangör av evenemanget och har satsat pengar som går till artister och ljudanläggning. Men många av de medverkande vill inte ha betalt.

Det hela hålls ihop av ett fåtal frivilliga, säger Olof Smedmark. 

Förhoppningarna inför dagen är stora. Främst hoppas man på mycket folk men vackert väder är också välkommet.

Vi hoppas på det bästa men huvudsaken är att det blir en trevlig dag, säger Jeanette Lindh. 

Lina Jonsson

[email protected]

Annons