Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motstånd mot ny idrottshall

Länna skola kan komma att få en nybyggd idrottshall för 20 miljoner med byggstart i mars nästa år. Så lyder i alla fall förslaget från kommunen. Men Hallföreningen i Länna är inte nöjd och föreningarna är emot förslaget.

Annons

I Bergshamra finns en hallförening med representanter för bland annat bygdens idrottsklubbar och Friskis Svettis.

De ställer sig helt emot kommunens förslag.

Hallföreningen anser att nybygget tillgodoser skolans behov, men i och med att Lännabygden anses vara ett expansionsområde med hög inflyttning och fler antal elever på sikt, så måste man ta med detta i beräkningarna.

Därför vill hallföreningen ha idrottshallen på ett annat ställe, Lingonkärret, än det kommunen pekat ut. Man vill också ha utbyggnadsmöjligheter, vilket inte är möjligt med det nu lagda förslaget.

Hallföreningen vill också att bygget inkluderar åskådarplatser eller cafeteria, som föreningarna kan vara med och driva.

Vi vill ha en fristående hall från skolan, för Lännabygden är så mycket mer än bara skolan. Nu finns det inget utrymme för att bygga ut i framtiden, säger Per-Åke Jeansson, ordförande i hallföreningen.

Enligt kommunen skulle en hall vid Lingonkärret som tillgodoser hallföreningens behov bli alldeles för dyr.

Då skulle det bli ett helt annat projekt, om inte dubbelt så dyrt så i alla fall väsentligt mycket dyrare, säger Tommie Eriksson, förvaltningschef på tekniska kontoret.

Länna skolas gymnastiksal är från 1969 och är i två plan. Men skolan har vuxit ur kostymen för länge sedan, och från skolans håll har man begärt en hall om minst 400 kvadratmeters yta som är delbar, samt tillhörande utrymmen för omklädning, dusch och förråd.

Enligt kommunens nya byggförslag, som ska beslutas om av fullmäktige, kommer den befintliga gymnastiksalen, som är inrymd i en särskild byggnad, därmed att rivas.

Det nya förslaget på hall innebär i stora stycken en hall liknande den i Svanberga. Projektet Länna skola har hallmåttet 36x18 meter. Det skulle även föreningslivet kunna utnyttja, menar kommunens utredare.

Kommunstyrelsen har nu hänskjutit ärendet till fullmäktige.

Om fullmäktige godkänner den nya idrottshallen beräknas den att påbörjas i mars 2009 för att stå klar till mars 2010.

Annons