Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för sju brott på vansinnesfärd

Efter att ha smitit från en trafikolycka lyckades den narkotikapåverkade mannen köra från Norrtälje via Arninge och ut mot Vaxholm innan polisen fick stopp på honom. Nu åtalas han för sju brott i samband med den livsfarliga färden.

Annons

Polisen fick ett första larm om den 29-årige mannens framfart en måndag i juni förra året. Han hade då kört in i framförvarande bil på riksväg 76, norr om Norrtälje, och sedan smitit från platsen. I samband med påkörningen fick en kvinna i den framförvarande bilen en nackskada. 

Mannen körde ut på E18 och polisen kom i kapp honom vid Gillingebanan. Men han vägrade stanna. Istället gasade han på och vid Arninge svängde han upp på riksväg 274 mot Vaxholm. Han gjorde livsfarliga omkörningar, körde över flera refuger och lyckades även köra ner en trafikskylt. Trots att den livsfarliga färden slutade i ett dike gav 29-åringen inte upp utan gjorde våldsamt motstånd när polisen skulle gripa honom. 

Han åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik, obehörigt avvikande från olycksplats, grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott, våldsamt motstånd och grov olovlig körning eftersom han saknade körkort. 

I samband med polisförhör har mannen, som erkänner alla brott utom smitning och våldsmat motstånd, uppgett att han är psykiskt sjuk och lider av vanföreställningar och förföljelsemani.

Åsa Forsberg

[email protected]

0176-795 88

Annons