Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mirakel att syskonen överlevde

En förskjutning i lasten och hårt väder. Att syskonparet överlevde när båten kapsejsade var ett mirakel. Den exakta olycksplatsen är ännu inte känd.

Annons

Det äldre syskonpar som räddades svårt nedkylda efter att deras båt kapsejsat i Gräsköfjärden på måndagskvällen mår efter omständigheterna bra.

De är naturligtvis omskakade och ledsna. De har förlorat sina hundar och de låg länge i vattnet. Men efter omständigheterna mår de bra och sjukhuset beskriver läget som stabilt, säger Hans Erlandsson som är insatsledare vid Sjöpolisen.

Sjöpolisen tror att olyckan orsakades av en förskjutning av lasten i kombination med hårt väder. Enligt de första uppgifter som syskonparet lämnade i måndags natt sköljde en kraftig våg över båten varpå den kantrade och sjönk.

Sjöpolisen vet däremot ännu inte var den exakta olycksplatsen är. Båten sjönk någonstans mellan Furusund och Vidinge. När sjöräddningen fick larmet var båten redan på väg att sjunka och först 45 minuter senare fick en räddningshelikopter syn på paret i vattnet söder om Kapellskär, lite utanför det egentliga sökområdet.

Syskonen fraktade brädor i den sju meter långa och två meter breda, flatbottnade arbetsbåten med hytt i aktern. Med på båten fanns även sex taxar och en lite större hund. Bara en av hundarna överlevde olyckan.

Två av hundarna har anträffats döda. Vi har sökt efter de fyra sista hundarna under tisdagen men tyvärr utan resultat, säger Hans Erlandsson.

Systern, som är i 60-årsåldern och brodern, som är i 70-årsåldern, tillbringade natten på intensivvårdsavdelningen på Norrtälje sjukhus och kunde inte höras av polis förrän vid lunchtid på tisdagen.

Annons