Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre och snålare stadsjeep från GM

Nu gäller det att se sanningen i vitögat för krisdrabbade GM. Mitt i krisen är det dags för den viktiga bilmässan i Detroit som ett avstamp inför 2009 och GM flaggar redan nu för en ny Crossover, en kompaktare stadsjeep, där man satsat på att få ner bränsleförbrukningen.

Annons

Modellen heter Chevrolet Equinox och det rör sig om en amerikabyggd bil som är något mindre än Chevrolet Tahoe. Den får en fyrcylindrig bensinmotor på 182 hk eller en sexcylindrig på 255 hk.

I takt med att stadsjeeparna blir mindre kommer de också allt längre ifrån det som en gång gav dem benämningen jeep. Först åkte lågväxeln som numera bara återfinns i några få modeller och nu tar man även bort fyrhjulsdriften. Nya Equinox byggs både som framhjulsdriven och som fyrhjulsdriven. Det enda som återstår är egentligen lite kosmetika, större hjul och en något högre kaross. Bilen är i första hand avsedd för den amerikanska marknaden så vi får väl se om den dyker upp i Sverige och i så fall om det blir en Chevrolet, Opel eller Saab.

Annons