Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vinnare på Custom bike show

Finska Andy med sin giftigt gröna pan chopper blev juryns favorit. Men årets största vinnare på Custom bike show var ändå rullstolsbundne Jocke Andersson som hade byggt en trikecykel som han själv kunde köra.
target="_blank">Se bilder från Custom Bike Show här!

Annons

Det går inte att beskriva känslan av hur det är att sitta på en mc igen. Det bara går inte. Det är som att få barn, säger Jocke Andersson och tittar stolt på sin trikecykel.

För nästan två år sedan bröt han ryggen i en trafikolycka och blev förlamad i båda benen. Men viljan att hitta återigen få sitta på en motorcykel gav honom inspiration att skapa en trikecykel som kan köras av rullstolsbundna personer.

Jag har haft så mycket stöd och hjälp från många personer, inte minst av min klubbkamrater från Twin club. Det känns stort att få visa upp cykeln här, säger Jocke Andersson som senare vid prisutdelningen kom på en hedrande tredjeplats i trikerklassen.

Kommer du att bygga några fler liknande cyklar?

Kanske, det är inte klart ännu, men jag är öppen för att börja med en ny till vintern, säger han. 

Årets upplaga av Custom bike show gick som vanligt av stapeln i Societetsparken och hamnen i Norrtälje. Det var både stora och små, novis som expert som besökte evenemanget. Förutom att titta på alla cyklar som var med i tävlingen hade dessutom flera mc-klubbar egna tält där den nyfikne kunde få sig en pratstund. I ett av dessa fanns kristna klubben Heaven’s bikers där Magda Hane från Norrtälje är med.

Custom bike show är så härligt och vi har alltid vårt tält är på samma ställe. Killarna på Twin club har sagt att det vore okristligt om vi skulle betala, säger hon och skrattar.

Heaven’s bikers är drogfri klubb där man både diskuterar motorcyklar och sin tro på Gud. Många besökare stannar gärna till för att diskutera eller fråga.

Vi delar ut biblar och berättar om vårt motto som är att man ska ha roligt på väg till dit man ska, himmlen alltså, säger klubbens Janne Pauvilainen.

Magda Hane tycker att årets Custom bike show kändes fridfull, men också väldigt varm.

Det är bra organiserat i år, men jag var tvungen att byta från mina mc-kläder eftersom det var så varmt. Sedan ville jag också ha lite tjejigare kläder på mig, säger hon och skrattar. 

Hårdrocksbandet The Poodles gjorde innan prisutdelningen en bejublad konsert där sångaren Jakob Samuel fick i gång allsången ordentligt. Bandets trummis är Rimbosonen Christian ”Kicken” Lundqvist som i ett mellanparti passade på att hylla sin födelsekommun.

Själva prisutdelningen, där priser för ett sammanlagt värde på över 400 000 tusen kronor delades ut, blev en lång affär som dock slutade med att finske Andy från klubben Flying choppers både vann chopperklassen såväl som juryns val. Det sistnämnda gjorde att han kvalificerade sig till världsmästerskapen i byggande tav motorcyklar, en tävling som förra året vanns av svenske Stellan Egeland som också vann juryns val i Custom bike show.

Det känns helt fantastiskt. Jag vet inte vad jag ska säga, sa årets pristagare Andy när han fått sin buckla.

Kim Nilsson [email protected]

Klicka här för att se bildspel från årets Custom bike show.

Annons