Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man över bord utanför Singö

Resultatlöst sökande. Vid 19.00 avbröts räddningsinsatsen då man ännu inte hittat den person som fallit i vattnet. 

Annons

Strax efter klockan ett på lördagen larmades sjöräddningsenheter till vattnen mellan Understen och Åland i höjd med Singö nordost om Grisslehamn. En man i 30-årsåldern misstänktes ha ramlat överbord från det cypernregistrerade containerfartyget Nordic Stani.

Lastbåten gick sydlig kurs genom Ålands hav och hon var, enligt fartygets data på vesselfinder.com, på väg med en containerlast till Bremerhaven norr om Bremen i Tyskland.

Många enheter kallades till platsen för att delta i räddningsarbetet – bland annat passagerarfärjan M/S Eckerö som var på väg från Åland till Grisslehamn.

Utöver M/S Eckerö deltog också lastbåtar, lotsbåt, räddningshelikopter, ett flygplan samt enheter från Sjöräddningssällskapet och kustbevakningen.

Richard Rundgren Björk, skeppare på Sjöräddningssällskapets räddningskryssare Stenhammar, var framme vid platsen 15.00.

– Det är väldigt gynnsamma förhållanden med sydostlig vind, två meter per sekund och tidvis mycket god sikt. Men vi har sett absolut ingenting, konstaterade han då.

Sökandet var dock resultatlöst och vid 19.00 avblåstes insatsen. Vattentemperaturen låg vid tillfället på mellan tre och fyra grader och utsikterna för att hitta någon levande ansågs vara utsiktslösa.

Eckerölinjens M/S Eckerös ankomst till Grisslehamn försenades på grund av sökandet och avgången 15.00 ställdes in.

Annons