Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mack i hamnen 2010

Byggplanerna vid Norrtäljes gästhamn omfattar nu en efterlängtad sjömack.
- Det ger potential att fördubbla antalet båtbesökare, säger kommunalrådet Kjell Jansson (M).

Annons

2010 ska Norrtälje ha en ny servicebyggnad, nya bryggor och en sjömack för båtar vid gästhamnen. Kommunen är mitt uppe i förhandlingarna med en entreprenör som ska bygga helt nytt och ta över driften av området.

Området har varit eftersatt, det är vi alla överens om, säger Hans Stergel (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I flera år har besökare klagat på servicen vid Norrtälje gästhamn. Vid en storm i somras när en av gästhamnens bryggor slet sig loss från förtöjningarna stod det klart att en upprustning inom kort var ett måste.

Kommunledningen har också aviserat att förändringar ska till som en del av ett stimulanspaket i syfte att motverka finanskrisens följder i kommunen.

Turismen är prioriterad och en mack har varit efterlängtad.

Om man inte har en mack drar man sig för att åka in i Norrtäljeviken. En mack har ju efterfrågats i flera år, men det har varit svårt att förverkliga förrän nu, säger Kjell Jansson.

Ska Norrtälje bli ett nytt Sandhamn?

Eller Waxholm, säger Hans Stergel.

Han anser att en upprustning är viktig inte bara för att locka turister från andra orter utan också för att erbjuda kommunens invånare och många fritidsboende möjlighet till service i stadens centrum.

I andra delar av Sverige måste man slåss om turisterna, men vi har dem, säger Hans Stergel.

Gästhamnen hade en gång i tiden en sjömack vid Havspiren men den stängdes för många år sedan.

Sedan dess har de som varit i behov av drivmedel fått ta sig till Gräddö där närmaste mack finns alternativt bära dunkar från närliggande bensinmackar på land.

Det är svårt att få lönsamhet bara i att driva en mack, man måste ha sidoverksamhet, säger Kjell Jansson.

Förutom avtal med en ny entreprenör återstår att lösa ut företaget som idag har kontrakt på driften av gästhamnen i ytterligare tre år.

Annons