Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lommarskolan polisanmäld

Magika Vestman har polisanmält Lommarskolan. Under läsåret har hennes son mobbats av flera elever i klassen.
– Jag är trött på att kämpa för att skolan ska göra något. Nu håller jag mina barn hemma, säger hon.

Annons

Det började i höstas, berättar Magika Vestman. Då startade trakasserierna mot den tioårige sonen. Trakasserier som sedan har fortsatt under läsåret.

Sonen har blivit knuffad och hotad av några killar i klassen som också har tilltalat honom med könsord och använt sig av hårda skällsord.

Magika Vestman berättar att hon flera gånger har kontaktat skolan och på föräldramöten tagit upp att sonen har mobbats. Trots det har mobbningen inte upphört. 

För några dagar sedan kände hon plötsligt att det hade gått för långt.

Efter det att sonen och några av hans kompisar hade vunnit en bandymatch mot ett lag med två av mobbarna blev han kallad fula ord. En av killarna tryckte också upp knytnävarna i sonens ansikte och frågade om han skulle ha spö.

Han gillar att gå i skolan, men vill inte gå dit efter det här, säger Magika Vestman, som nu håller ytterligare två av sina barn hemma från Lommarskolan.

Hon berättar att skolpersonalen sammankallade ett möte med henne och föräldrarna till en av mobbarna, men att föräldrarna inte infann sig.

Då ansåg personalen att det inte fanns något de kunde göra. 

För tre veckor sedan var Magika Vestman på ytterligare ett möte om sonens situation.

Då lovade personalen på skolan att de skulle göra något åt de elever i klassen som mobbar. Men inget hände. Nu är jag trött på möten. Jag har varit på så många utan att det blir någon skillnad för min son. Jag känner mig jättearg. Skolan har varit väldigt nonchalant.

Magika Vestman har även sedan tidigare erfarenhet av hur Lommarskolan hanterar mobbade elever.

Även min dotter mobbades under flera år och bytte därför under början av förra terminen skola. Då orkade vi inte kämpa mer. Men egentligen är det inte hon som ska tvingas byta skola.

Jag trodde inte att sådant här fick hända i Sverige. Men det händer om och om igen. Min väninnas son som också går på skolan sparkades till exempel under en rast och fick då höra av en lärare att ”lite sparkar får man minsann tåla”. 

Nu har Magika Vestman polisanmält skolan och även kontaktat kommunen och hoppas i och med det att något äntligen ska hända.

Jag önskar att man kunde flytta mobbarna till en annan skola.

För varför ska just mina barn inte kunna gå kvar?

Annika Jeppsson reporter

0176 795 00

[email protected]

norrteljetidning.se

Annons