Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läger lockar dansare från hela världen

Under fyra sommarveckor greppar swingdansen tag i det lilla brukssamhället Herräng. Hit kommer swingdansare från världens alla hörn för att dansa.
Ta chansen och bli inspirerad – varje kväll arrangeras social dans öppen för allmänheten.

Annons

Lördagen den 28 juni invaderas Herräng för tjugosjätte året i rad av dansare från hela världen. Danslägret pågår till den 26 juli och tillsammans med ungdomslägret för barn och tonåringar i början av juli, beräknas ett par tusen dansare besöka Herräng.

Barn och tonårslägret som vi arrangerade för första gången förra sommaren blev mycket populärt. Allt tyder på att kursen blir fulltecknad även i år, säger Lee Malm, administratör vid Herräng dance camps kontor i Stockholm.

94-årige Frankie Manning, legendariske dansare från New York, är stadig gäst sedan många år. Han och sonen Chazz Young är både dansinstruktörer under lägret. 

När danslägret drar upp ridån förvandlas Herräng till oigenkännlighet under de fyra veckor lägret pågår. En spännande internationell atmosfär byggs upp och det dansas på stora som små platser, spontant eller arrangerat, runt omkring i samhället. Efterfrågan på mat, dryck, cyklar, kläder och sovplatser är skriande. Många dansare hyr in sig hos Herrängsbor, andra tältar på gräsmattorna runt skolan som förvandlas till vandrarhem.

Danslägret har blivit otroligt populärt världen över och när dansgruppen Harlem Hot Shots, som är med och arrangerar lägret, reser runt i världen på turné, så fungerar de som reklamspelare för Herrängs dance camp, säger Lee Malm.

När lägret startade för 26 år sedan var det bara svenskar som deltog, sen har det spritt sig till andra länder. Varje sommar sätts en världskarta upp under lägret där deltagarnas hemländer finns markerade.

Vid 22-tiden på kvällarna, när danslektionerna slutat, kommer den sociala dansen igång.

Då är besökare utifrån välkomna.

Vi tar bara en liten entréavgift och man dansar pardans, säger Lee Malm.

Gunilla Flink-Lindström

0175 686 75

[email protected]

Annons