Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturell mötesplats ser framåt i vår

I höstas startade kulturföreningen Internationellt Forum Roslagen.
Nu är vårsäsongen i gång med föredrag, besök i ett sikhiskt tempel och en oud-konsert.

Annons

nternationellt Forum Roslagen drog igång sin verksamhet i höstas. Tanken var att bli en mötesplats för människor från olika länder.

Vi vill visa vilken rikedom vi får från olika kulturer, säger Kerstin Ericsson, en av initiativtagarna till föreningen.

Höstprogrammet innehöll bland annat ett besök av den syriske författaren Faraj Bayrakdar och en internationell julfest med mat från hela världen.

Vårsäsongen startade i början av februari med ett föredrag om det kinesiska nyåret. Nu är det snart dags för nästa programpunkt. Den 2 mars kommer författaren Andrzej Olkiewicz till stadsbiblioteket och berättar om hur livet i ett nytt land kan bli lite lättare. Han kom till Sverige som flykting från Polen på 1950-talet, utbildade sig på KTH, och har skrivit boken ”Konsten att vara invandrare” där han funderar, tipsar och ger råd.  I mars gör föreningen också ett besök i ett sikhiskt tempel i Tullinge.

Det finns så mycket kultur i de olika religionerna, många beröringspunkter, säger Mary-Ann Thysell, som sitter i kulturföreningens styrelse.

Andra inslag under våren är en konsert på oud (arabisk luta) med den syriske musikern Asaad Shlash och ett tillfälle att prova på afrikansk dans.

Sedan starten har föreningen vuxit och har nu ett 40-tal medlemmar.

Annons