Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen kritiserar plogning

Väghållningen i kommunen har kritiserats hårt av privatpersoner och anställda inom kollektivtrafiken. Vägverket och kommunen bär det tyngsta ansvaret. - Vi är inte nöjda med hur snöröjningen skötts, säger Tom Johansson, gatu- och parkförvaltare på kommunen.

Annons

I oktober i år bytte kommunen väghållningsentreprenör, Vägverket produktion ersattes med Stockholm entreprenad. Kommunen kritiserar nu entreprenören både vad gäller utförande och omfattningen av snöröjningsarbetet.

Vi har tydliga direktiv när det gäller plogning och snöröjning. För varje väg finns kriterier för vilka insatser som ska vidtas och när de insatserna ska genomföras. I det här fallet är vi inte nöjda med hur arbetet skötts, säger Tom Johansson.

Tom Johansson poängterar dock att flertalet av vägarna i kommunen inte omfattas av kommunens väghållningsansvar. Stora delar av vägnätet sköts av Vägverket medan många mindre vägar sköts av olika vägföreningar.

Kommunen ansvarar för tätorterna Norrtälje, Hallstavik och Rimbo. Genomfartslederna Stockholmsvägen, vars plogning, fått stark kritik, ansvarar vi dock inte för, det är Vägverkets ansvar, säger Tom Johansson.

Daniel Patzelt, platschef på Stockholm entreprenad i Norrtälje, bekräftar att företaget fått ta emot kritik från kommunen. Anmärkningarna har framför allt handlat om felprioriteringar.

Kommunen tycker att vi borde prioriterat gång- och cykelvägar framför vägbanor när det gäller undanskyffling av snö. Nu har vi fraktat snön mot gångvägarna, nästa gång får vi alltså föra bort snön mot vägbanorna, säger Daniel Patzelt.

Annons