Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk fars på Roslagsskolan

Osannolika förvecklingar och många slag i dörrarna.
Det blir klassisk fars i Roslagsskolans aula i morgon, onsdag, när föreställningen ”Pengarna eller livet” intar scenen.

Annons

Föreställningen befinner sig just nu ute på turné runt om i landet och når i kväll Norrtälje och Roslagsskolans aula. Farsen är skriven av legenden Ray Cooney och kretsar kring en portfölj innehållandes sju miljoner kronor som av misstag förväxlas med en annan portfölj.

Det leder till att en hel drös med personer hamnar i absurda situationer. Charlott Strandberg spelar en av de ledande kvinnliga rollerna.

Jag tycker den är rolig att spela eftersom den har en bra grundhandling. Sedan är den också väldigt rolig med många situationer och scener som lockar till gapskratt, säger hon.

Att ge sig ut och turnera med en föreställning är något som inte tillhör vanligheterna för Charlott Strandberg. Men så var också hennes medverkan lite annorlunda eftersom hon faktiskt kom in i pjäsen som ersättare.

Producenterna, Dröse och Nordberg, ringde mig och frågade om jag kunde hoppa in nu i vår under fem veckor. Jag åkte upp till Sundsvall och såg föreställningen och tyckte den var så bra att jag tackade ja. Fem veckor räcker bra för mig, skrattar hon.

Och nu hade hon inte hunnit med så mycket mer eftersom hon den 24 april har premiär på krogshowen PrimaDonnor på Hamburger börs. På scenen får hon då sällskap av sina kollegor från musikalen Mamma Mia, Sussie Eriksson och Gunilla Backman. Så fort vårens jobb är avslutade är det dags för henne att göra buskispremiär på Falkenbergs sommarteater.

Det blir spännande för det brukar bli en sådan härlig stämning med teater utomhus och en glad publik, säger hon.

Men först är det ”Pengarna eller livet” som gäller och Norrtälje. Charlott Strandberg berättar att hon ofta besökt staden, men faktiskt aldrig spelat här.

Så det blir extra roligt därför. Jag hoppas att publiken kommer att gilla föreställningen och att de får skratta mycket, säger hon.

Bland hennes medspelare på scenen finns många kända namn som Johannes Brost, Roland Nordqvist, hennes vapendragare Sussie Eriksson och inte minst programledaren och stå-uppartisten Martin Björk som debuterar som skådespelare.

Det är ett härligt gäng och Martin är jätteduktig, säger Charlott Strandberg.

Annons