Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klartecken för hall dröjer

Mycket är fortfarande oklart när det gäller hallbygget i Rimbo.
I går träffades parter från kommun och Rimbo IF för att fortsätta diskussionerna.

Annons

Planerna på en ny hall i Rimbo har pågått länge och än så länge har ingenting nytt hänt.

I går träffades representanter från Tekniska kontoret, kultur- och fritid samt Rimbo IF för att fortsätta planeringen.

Det jag gjorde var att hålla en liten upphandlingsskola för Rimbo IF:s representanter, säger Peter Elenfalk, projektledare för hallbygget.

De har ju egentligen kommit rätt långt i sin planering av hallbygget och vi i kommunen kom in rätt sent, men för att vi ska kunna vara med och bidra till hallen så måste saker och ting gå rätt väg, fortsätter han.

Det som tar tid från kommunens sida är just upphandlingen, vilken firma som ska få jobbet.

I dagsläget handlar det om en kostnad på 20 miljoner kronor för hallen. En kostnad som Norrtälje kommun ska stå för. Detta gör att man måste gå efter lagen om offentlig upphandling och att alla företag som kan vara intresserade ska få chansen att lämna ett anbud. Trots att det är Rimbo IF som äger marken och som senare också ska stå för skötseln.

Hade de andra finansiärer skulle de kunna göra som de själva vill, men så länge kommunen är med och betalar en större del av summan så måste vi följa de regler som finns.

Hans Alfredsson, ordförande i Rimbo IF var ändå nöjd med mötet. Han och de andra från klubben hade med sig en hallritning som de visade upp för kommunens representanter.

Vi är på rätt väg, så det känns bra.

Även Adam Perssson, idrottschef, var nöjd även om ingenting direkt nytt kom fram på mötet.

Det gäller att vi får så mycket hall som möjligt för pengarna och alla föreningar måste få säga vad de vill. Det här kommer att ta tid, men vi jobbar så snabbt vi kan.

Annons